Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Zeller krémleves almával és pirított dióval

 

 

Hozzávalók:

1 Zeller

1 burgonya

1 piros alma

1 dl tejszín

1 tojássárgája

5 dkg vaj

Olíva olaj

3 dkg kristálycukor

Dió

, fehérbors

 

A zöldségeket és az almát feldaraboljuk.

Olívaolaj és vaj keverékén kevés kristálycukrot karamellizálunk, hozzáadva a zöldségeket kicsit átpirítjuk, vigyázzunk, hogy le ne égjen.

Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntve puhára pároljuk a zöldségeket, majd mixerrel pürésítsük.

Visszatéve a tűzre összeforraljuk és elzárjuk alatta lángot.

Legírozzuk: a tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és a leves felét vékony sugárba a legírhez adjuk, majd miután alaposan elkevertük, az egészet visszaöntjük a leveshez.

Forralni ekkor már nem szabad!

A diót száraz serpenyőben megpirítsuk, majd durvára összetörjük.

Pirított dióval tálaljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Leves receptek
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kosár
0 árucikk
Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone