Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Tom Platz soha nem pihen?

Tom Platz soha nem pihen!

"Arany sas"

Részlet Tom Platz életrajzából!

Thomas Steven Platz egy katonai bázison, Ft. Sillben, Oklahomában született 1955. június 26-án. 1965 Karácsonyára a szülei egy Joe Weider súlyzószettet vettek, amihez járt egy edzési útmutató is. Tom erről így mesél: „Úgy éreztem, ezek a súlyzók meg fogják változtatni az életem, ezek lesznek az életem. A súlytárcsák aranyszínűre voltak festve, vasból készültek és összesen 43 kilógrammot nyomtak. A szett egy 6,8 kg-os egyenes rúdból valamint 2,2 kg-os, 4,5 kg-os és 11,3 kg-os súlytárcsákból állt. A házunk alagsorában a mennyezet olyan alacsony volt, hogy apám úgy tudta a feje fölé emelni a súlyzót, hogy az két tetőgerenda közé essen. A szüleim otthonának alagsorában edzettem; az apám és én készítettünk egy ideiglenes edzőpadot úgy, hogy egy piknikpadot letakartunk egy darab szőnyeggel. Weider Edzési Útmutatóját követtem szóról szóra, ábráról ábrára.”

2000 – 2005: Tom és Cha szeretik a közös utazásokat, csakúgy, mint elfoglalni magukat a tanítással, ám amikor pihenésről van szó, azt stílusosan finom ételekkel, kiváló borokkal, egy nagyszerű film és egy jó szivar társaságában teszik. Tom és Cha egymás személyi edzői, és együtt edzenek a Gold’s Gym konditeremben Redondo Beachen, alkalomadtán pedig a World Gym-ben Marina Del Rey-en. Néha, amikor a guggoló kerettel végzett gyakorlatokon van a sor, Tom megfeledkezik arról, hogy Cha nő! Edzések között a tengerparton sétálnak, és IGAZÁBÓL azt a gyönyörű világot szemlélik, amelyben élünk! Cha erre a gesztusra csak úgy utal, mint “Grounding” (Alapozás), ami az általa 1997-ben kifejlesztett Seven Transitions to Excellence (Hét lépés a kiválóságig) egyik lépése (és ami hamarosan DVD-n is látható lesz).

Cha ínyenc szakács, a főzést pedig pihentető és jutalmazó cselekvésnek tartja; Tom pedig – természetesen – imád enni! Ő pedig minden reggel forró angol teát vagy bio Kona kávét készít Chanak. Cha azt állítja, „Senki sem készít olyan angol teát vagy francia kávét, mint Tom!” Heti egy nap nem dolgoznak, ilyenkor görkoriznak, sétálnak a tengerparton, a jövőjükről valamint egymás személyes és szakmai céljáról beszélgetnek, és minden egyes dolgot tökéletesen megterveznek, mivel mindketten maximalisták (a pszichológia szavaival élve: anális karakterek), rendszeretőek, figyelnek a részletekre és a precizitásra minden téren.

Mivel Tom nagy golfozó és imádja ezt a sportot, Chat is rávette erre a kikapcsolódásra; mindketten pihentetőnek találják. Akad azért olyan is, hogy megrakják a piknikes kosarukat francia bagettel vagy bio croissantnal, egy üveg olasz borral és nyers edámi sajttal, és elmennek a hegyekbe vagy Malibu, Manhattan vagy Santa Monica valamelyik tengerparti strandjára, és megköszönik Istennek a vele és egymással való csodálatos kapcsolatukat.

Az esküvő... 2000. szeptember 11-én a Wayfarers Kápolnában, Rancho Palos Verdesben, Kaliforniában volt, kb. ¼ mérföldre otthonuktól. Cha tradícionális iro uchikake-t (japán színes esküvői kimono) viselt, Tomon pedig sötétszürke frakk volt. A gyertyafénnyel díszített hivatalos szertartáson 65 közeli barátjuk vett részt. A vendégek közül voltak Hawaiiról, Japánból, Ausztráliából, Kanadából, New Yorkból, Idahoból, Washington D.C.-ből, Németországból, Új-Mexikóból, Floridából, Nevadából továbbá Kalifornia számos részéről. Az esküvőjüket az Inetrneten élőben kísérhették figyelemmel azok, akik nem tudtak jelen lenni. Tom és Cha Dél-Kaliforniában alakítják ki otthonukat, melynek teraszáról kilátás nyílik a Catalina-szigetre és a Csendes-óceánra.

2005 – 2007 Tom Platz ... és Cha ...

Az arizónai Scottsdaleben élve, Tom és Cha jelenleg több projekten dolgozik (mint mindig), miközben a nyugdíjazásukra készülnek, noha Cha úgy gondolja, 2020-ban csupán érettek lesznek és életük legszebb éveiben járnak majd, és mindketten alapvető oktatást keresnek ahhoz, hogy megvalósítsák álmaikat. Alkalmanként felkérik őket tanítani, és nagyon örülnek, hogy nem kell sokat utazniuk – „a repülés manapság olyan macerás”. Egy olyan esemény, amit mindketten élveztek, a Phoenix Open/FBR volt – Tom láthatta játszani kedvenceit, Vijay Singhet és John Dalyt. Mindketten átvészelik a könyörtelen nyarakat, és tudják, nem tart örökké.

Körülbelül két évbe telt, mire Cha hozzászokott, hogy távol van az óceántól, miután 55 évig a közelében élt, de gyakori Kaliforniába látogatással jól ment az átállás. Az új kabriója, egy Aquarius Blue fényezésű Super Volkswagen Bogár is jelentős „gyógyító erővel” bírt. Azt mondja, Tom rohadtul elkényezteti! Most azonban visszatért a rovatíráshoz, az Útmutatóit fejezi épp be, és visszatért a konditerembe is, ahol egy személyes projekten dolgozik. Ráadásul (VÉGRE) felvette a kapcsolatot egy videográfussal a Seven Transitions to Excellence (Hét lépés a kiválóságig) című DVD-jével kapcsolatban, aminek a megjelenését már oly sokan várják. Praxisának híre a világ minden tájára eljutott, még Hawaiiról, Alaszkából, Ausztráliából, Angliából, ĺrországból, Olaszországból és Dél-Afrikából is vannak kliensei. Azt mondja, „Hűha, ez annyira megtisztelő! Mind az 50 államból volt már kliensem!”

Tom természetesen majdnem mindenhez elég gyorsan alkalmazkodik, minthogy egy nyugalmazott ezredes fia, hozzászokott a gyakori lakhelyváltoztatáshoz. Az elmúlt egy évben Tom az új és használt autó üzletelés tanulásával töltötte az idejét – második “szerelme” és álma is megvalósulni látszik. Kb. egy évig nem foglalkozott a testépítéssel, de a vállalt áldozat megtérült. Természetesen ő irányítja Cha jól menő AchievExcellence praxisát. Tom manapság valósággal ragyog! “Az élet ennél jobb nem is lehetne!”

Egy év pihenő után Tom újra visszatért az edzőterembe, ám több bölcsességgel, több megfontoltsággal és több varázzsal, mint valaha. Készüljetek, mert meghozott néhány döntést az első számú “szerelmével”, a testépítéssel kapcsolatban. Nemhogy meglepődtök, hanem teljesen le fogtok döbbenni! “Majd meglátjuk, Isten mit tartogat nekünk!” Tom Platz mindig kész örömet szerezni a hűséges rajongóinak! Soha nem tudhatod, mivel áll elő az Arany Sas!

Egy garázsvásáron munkálkodik épp. Úgy tűnik, Chanak akadt egy kis problémája. Ha Tom kezébe kerül olyan ruhadarab, amit már évek óta nem is látott, felveszi, miközben abban reménykedik, hogy megtarthatja. Nos, most együtt dolgoznak azon, hogy “lefaragják” Tom ruhatárát, kirámolják a hatalmas gardróbot, hogy be lehessen menni, ne csak benyúlni. Kiürítik a dobozokat is a másik garázsban, mert – fogalmazzunk úgy – Tom szereti a régi dolgokat, de az összes újat is, amit  Chatól kap. Azt mondja, felőrli a döntéshozatal a selejtezés során!

Ha többet szeretnél megtudni Tom Platz munkáságáról itt, találsz még pár infót:

http://www.tomplatz.com/

https://twitter.com/tom_platz

http://pinterest.com/massivenation/tom-platz/

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone