Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Természetes tesztoszteron

Természetes tesztoszteron

Ma kicsit beleásom magam a férfi hormonok világában, mert le lettem ugatva egy csoportban, ahol egy számomra undort keltő női testet – volt vagy 80 kg és nem az a szálkás formás fenékkel, ízlésesen izmos vagy  hogy mondjam? fitness alkat, hanem az a tömeges nagy dög - lefikáztam és a pozitív kommentelőket a tesképzavarral hoztam összefüggésbe. A szóban forgó kép: itt. Laikusoknak csak erős idegzettel. Csöppet sem lepődtem meg a reakción, hiszen ők betegek. Izomdiszmorfiában szenvednek. És itt már nem a tetszés – nem tetszésnyilvánításról van szó. Ez a test egy ép eszű férfiembert nem hozhat lázba. Mindez saját vélemény, de ezt a szakirodalom is alátámassza: mert mit is nevezünk testképzavarnak? „Mindenkinek van magáról kialakított testképe. Ez annak az embernek a körvonalait jelenti, aki „lélekben” vagyunk, de a legtöbben nem egyezünk magunkkal. Ez a testképzavar. Bizonyos mértékben normális jelenség, de vannak esetek, amikor már pszichés betegségről van szó.” (Új Magyar Szó)

Magyarán ha egy kigyúrt női testben élő személy, nem veszi észre mekkora állatra cseperedett és még így is vékonynak érzi és látja, magát a tükörben, az testképzavarban szenved, pontosabban izomdiszmorfiában. Azonban, ha ő ezt látja és teljes egyensúlyban van külseje lelki világával, akkor szimplán férfivá akar válni, ergo  vagy a rossz oldalra született vagy valamilyen gyengébb tulajdonságát akarja kompenzálni megtermett külsejével. Ezzel ezt le is zárnám. A gyengébbik nem ne legyen „erősebbik”, és meg vagyok győződve, hogy férfitársaim jó része osztja ezt a véleményt, a maradék pedig olyan csoporthoz tartozik, akik a méreteket és szélsőségeket preferálja vagy talán ők is betegek.

Hagyom a „nagyokat” maradok a témámnál, a természetes tesztoszteron szint növelésnél.Maga a tesztoszteron a legfontosabb férfi hormon, amely a herékben termelődik és nagyon fontos szerepe lesz egy testépítő izomnövekedésében. A nőknél is termelődik minimális szintű férfihormon, haj és egyéb szőrzet fenntartásához. Ezt nyomják befelé mesterséges úton, anabolikus szteroidok formájában férfiak és nők egyaránt. Ezáltal létrejönnek a 21. század új „őshüllői”, akik egy-egy dózis benyomása után Hulk-ként születnek újjá, leszámítva a liba-zöld színt, mert a barna bőr ugye szebben kihozza és láthatóbbá teszi az izomtúnusokat. Na, szóval vannak ők és leszünk Mi, akik nem akarunk versenyszerűen testépíteni és doppingszerekkel befolyásolni a hormonháztartásunkat. Ezért össze kell szednünk minden olyan alternatívát, amely természetes úton dobja meg a tesztoszteron szintünket.

tesztoszteron.gif

forrás: http://www.potentman.co.uk

Az idő előrehaladásával, viszont ezt a szintet egyre nehezebb lesz növelni, mert a tesztoszteron tengés alap értéke a 25 éves kortól lineárisan csökken. Úgyhogy ebben is előnyben a fiatalság, de nem csak a 20 éveseké.., ezért nézzük is, mivel enyhíthetjük ezt az elkerülhetetlen folyamatot.

Szabadsúlyzós edzés


A súlyzós edzés alapból növel a teszt. szintet. A szabadsúlyzós edzés pedig megsokszorosítja. Azok közül leginkább a guggolás, felhúzás, nyomó gyakorlatok. Ezeket végezzétek alacsonyabb ismétlésszámmal (6-8), a pihenőket pedig a pulzusszintednek megfelelően, de lehetőség szerint ne trécselj 1-2 percnél tovább edzőpartnereddel. Az izolációs gyakorlatok, ahol tudod szabályozni pl egy csigán a súly nagyságát, hagyd a testrészenkénti edzés végére.

Zsírt is enni kellsalmon-omega3.jpgNem arra gondolok, hogy kimész a spájzba és egy nagy kanállal kanyarítasz a tegnapi disznótorból előállított zsírból. A telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek a tesztoszteron termeléshez. Így amikor elérsz ahhoz a ponthoz, hogy nem érzel fejlődést, de túledzettnek és mai témánkhoz kapcsolódóan testképzavarosnak sem tartod magad, fennáll a lehetőség, hogy nem fogyasztottál elég telítetlen zsírsavakban gazdag ételeket, mint pl tonhal, olajos magvak vagy a jó öreg OMEGA3-t, ezáltal csökken tesztoszteron szinted, ami izomveszteséghez vezet.

Fokozd a fehérje bevitelt


Lehet új vagy a témában, akkor talán újat mondok, de remélem akkor sem. Nálunk „gyúrósoknál” evidens, hogy elegendő fehérje bevitel nélkül nincs izomnövekedés. Az viszont, hogy a megfelelő fehérje szint tartása testépítőknél (2-3g/testsúly kg) egyben a teszt. szintet is növeli, az már lehet nem olyan egyértelmű a nem újaknak sem. Fehér és vörös húsok, tejtermékek, halfélék és a tejsavó fehérje a táplálék-kiegészítők közül egyensúlyozzák és megemelik a férfi hormonjaid.

Aludj, amennyit csak lehet


Sleeping_after_Breakfast_for_Bodybuilders.jpgUgye az világos, hogy a fehérje a pihenési időben épül be. Na ez így elég közönségesnek hangzik.. A férfi növekedési hormon előállítás alvás közben fokozódik, így az izomnövekedés is rendszerint ekkor megy végbe. Valójában a legjobb az lenne, ha minden edzést követő kaja után megdőlnénk egy picit. Ugyan ezt ki teheti meg? Aki igen azok szerencsések, de mi is sokat profitálunk, ha bevéssük az eszünkbe, hogy a 8-9 órás alvás edzőnapon egyenesen kötelező.

Szeretkezz!


A rendszeres szex és jó esetben vele járó ejakuláció emeli a szervezet tesztoszteron háztartást. Tévhitként terjed, hogy pont az ellenkezője esik meg: az orgazmus rontja a fizikai teljesítményt és a sporteredményeket. Ne higyj az eféle képzelgésekben, ők csak irigyek partneredre ;)

Vannak még egyéb tesztoszteron szint növelő lehetőségek, de ezeket már nem részletezném. Egyedül a különböző cégek legális tablettáit, melyek még természetes úton nyúlnak bele hormonszintedbe. Nekem már ez is too much, de ha végképp nem látsz, más kiutat igénybe veheted. Egyébként a fentiek betartásával úgy gondolom, helyreállíthatod vagy növelheted a növekedésedhez szükséges férfi hormonjaid.

Partner oldalunknak köszönjük, hogy a cikk megjelenhetett az oldalunkon:

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone