Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Stresszoldó pihenés

Egészséges, stresszoldó pihenés avagy milyen rossz hétvégi szokásokat vetkőzz le mihamarabb!

Lassan itt a hétvége, ami ráadásul hosszú is, hiszen hétfőn is pihenünk! Van néhány berögzült rossz szokás, amit a legtöbb hétvégén elkövetünk, sokszor abban a hitben, hogy jót tesz! A férfiak különösen hajlamosak elengedni magukat, és az egész hétvégét a gép vagy a TV előtt tölteni, míg a hölgyek készítik a hétvégi ebédet vagy éppen takarítanak!

Egészséges hétvége

Tehát mik is azok a szokások, amiken érdemes változtatni?

“Itt a hétvége, most végre kialszom magam!” – kinek a szájából ne hangzott volna még ez el? Az egész heti stressz, esetleg a kevés alvás miatt péntek délutánra a legtöbben kidőlnek. De valóban jót tesz az akár 10-12 órás alvás? A “hétvégi sokáig fent vagyok, mert buli van, meg mert holnap nem kell felkelni” hozzáállás eléggé felborítja a bioritmust!

Éppen ezért sokkal fáradtabban ébredsz, mint ha rendesen, időben felkeltél volna! A belső óránk körülbelül 8 óra után felébresztené a szervezetet. Fontos, hogy a hosszú alvás nem egyezik meg a pihentető alvással! Itt is igaz a “inkább minőségi legyen, mint mennyiségi” közhely!

Míg mi punnyadunk a fotelban meccset, vagy forma 1-et nézve, addig készül az ebéd, vacsora a konyhában! Tudtad, hogy sokkal többet eszünk hétvégente, mint hétköznap?

 Úgy mondd bepótoljuk a hétköznapi kihagyott evéseket. Itt visszapótoljuk az összes nagy nehezen, hétköznap leszenvedett kalóriát! Nem csak pont annyira egészségtelen a hétvégi evés, mint az étkezés kihagyása, de a diétázóknál lassítja a fogyást, sőt sok esetben még a jojo effektust is előidézheti!

Egészséges, stresszoldó hétvége

Ha esetleg nem a gép elé, telefonodhoz kötve töltöd a munka idődet, akkor valószínűleg sokkal több időt fogsz tölteni a számítógéped illetve a telefonod társaságában, mint kellene. Ennek egyik káros következménye, hogy piszkálni fognak érte, hogy “szakadj már le a monitorról!” és stresszes, ideges leszel

De ettől függetlenül is tovább növeli a stresszt és a feszültséget, hiszen mikor végre magaddal törődhetnél, kikapcsolódhatnál sem mozdulsz ki a 4 falközül! Ha mindenképpen bámulni akarsz valamit, menjetek el moziba, színházba, állatkertbe, bárhova, csak mozdulj ki végre!

Vezető pozícióban vagy? Több munkahelyed van? Hétvégén sem pihensz? Rosszul teszed! Ha lehet legalább egy napot legyen kikapcsolva a céges mobil, ne e-mailez, ne menj céges ebédre, vacsira!Foglalkozz magaddal, a családoddal! A szellemi feltöltődés éppen olyan fontos, mint a testi!

“Úristen holnap hétfő!” Még csak vasárnap van, de már a hétfő miatt idegeskedsz? Lehet, hogy sok munkád lesz a következő héten, de tényleg megéri elszúrni a hétvége utolsó napját ilyen felesleges stresszel? Pihenni sem pihensz, és hétfőn sokkal idegesebben mész dolgozni, mint amúgy tennéd más napokon.

Relax!

2015.06.08

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone