Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Robby Robinson

Robby Robinson

A világszerte Fekete Hercegként (The Black Prince) ismert Robby életkezdete közel sem volt kedvező.

A testépítés nem volt természetes egy olyan fekete férfi számára, aki 1946-ban született az Egyesült Államok déli részén. A televíziós Jack La Lanne-nek köszönhetően 12 évesen kezdett el edzeni, 15 éves korára pedig már gimis foci és atlétika sztár lett. Robby hamar rájött, hogy a testére jó hatással volt a súlyzózás, és még tiniként elkezdett komolyan bodybuildingezni. Az első súlyzószettjét egy fűrészmalomból megmentett hulladékvasból tákolta össze. A rasszista gúnyolódások és a megkérdőjelezhető zsűrizés ellenére több, mint 300 amatőr versenyen vett részt, miközben művészeti iskolába járt, később pedig a Tallahassee Democrat-nál dolgozott. A testépítés csak mellékfoglalkozása volt 1975-ig, amikor levelet kapott Joe Weidertől, aki a kaliforniai Venice-be csábította.

Robby épp időben érkezett Venice-be, hogy lássa, hogyan válik ez a hely a testépítés Mekkájává, Muscle Beach-nek, a Gold’s edzőteremnek valamint egy születő egészségtudatossági mozgalomnak köszönhetően. Robby számára, aki azelőtt soha nem látott feketéket fehér emberekkel kezet fogni, Venice maga volt a Paradicsom.

A nagyokkal együtt edzett, és a Pumping Iron (Acélizom) című dokumentumfilm egyik főszereplője lett. 27 évig volt profi versenyző, és olyan címeket nyert, mint az IFBB Mr. America, a Mr. World és a Mr. Universe. Azonban Robby mindig is elkülönült a testépítők közösségétől, és évtizedekig nyíltan beszélt az üzlet korrupciójáról, később pedig a szteroid használat veszélyeiről. Ennek az ellenszegülésnek köszönhette másik becenevét, a „Testépítés Rossz Fiúja” elnevezést.

Hogy elmeneküljön az üzlet romboló politikája ellen, Robby Amszterdamba költözött az 1980-as évek nagyrészére. Folytatta a versenyzést, a tanítást és kiállította „műalkotásait” a világ minden részén, Németországtól Magyarországig, Spanyolországig, Olaszországig, Japánig, de még a fajüldöző Dél-Afrikában is. 1994-ben lett először IFBB Masters Mr. Olympia bajnok, legyőzve a Hulk néven ismert Lou Ferrigno-t. Ezután minden évben megszerezte az 50 fölöttiek címet, amíg vissza nem vonult a profi versenyzéstől 2001-ben, 54 évesen.

Ha bárki meg tudja változtatni azt a felfogást, hogy a testépítés alapja a hiúság, az maga Robinson. Robby filozófiája az, hogy a testünk ajándék, ami gyönyörű műalkotássá formálható megfelelő táplálkozással és edzéssel. A súlyzóit „ecseteknek” nevezi, amelyek segítettek neki elérni, hogy a teste olyan élesen kirajzolt legyen, mintha szobor lenne. Mint sok művésznek, az ő célja is az, hogy sokkolja a közönségét az emberi kifejezésforma és teljesítmény lehetőségeivel. Művészete látható, az edzőmozdulatai pedig táncszerűek.

Jelenleg, 65 évesen, újból Venice-ben él, és még mindig olyan intenzitással edz, ami világosan látszik a „Built” című DVD-jén. Weboldala a testépítés gyakorlásának egészséges megközelítésére buzdít. Üzenete visszatéríti az embereket a bodybuilding eredeti szándékához: alapvető műalkotást létrehozni megfelelő edzés és táplálkozás segítségével.

Ha többet szeretnél megtudni Robby Robinson munkáságáról itt találsz még pár infót:

http://www.robbyrobinson.net/

https://www.facebook.com/RobbyRobinson.TheBlackPrince

https://twitter.com/RobbyRobinson1

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone