Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Nem felejtett el valamit?

Nem felejtett el valamit?

A páfrányfenyő a Föld egyik legősibb növénye. Mint gyógynövényt szinte a világ minden táján fogyasztják az emlékezőképességre gyakorolt hatásáért, és az öregséggel kapcsolatos emlékezetvesztés megelőzésében is segíthet.

A kereskedelmi forgalomban kapható gyógyhatású készítmények összetevőit annak az ősi páfrányfenyőnek a legyező alakú leveleiből vonják ki amely Kínában már több mint 200 millió éve meghonosodott.

A fa levelei kétkaréjúak, innen származik a latin nevei is: biloba. Loba: latinul lebeny-t jelent.

A Ginkgo készítményeket e fa leveleinek kivonatából készítik. A Ginkgo Biloba levelét a keleti gyógyászat évszázadok óta alkalmazza az idősebb kori agyi vérellátás és oxigénellátás javítására. A nyugati gyógyászatban is egyre többen használják, terápiás értékét már senki nem kérdőjelezheti meg.

A gingko, vagyis magyar nevén a páfrányfenyő számtalan betegség kezelésére szolgál.

Először 1436-ban, a Ming dinasztia idején jegyezték le jótékony hatását. 1505-ben már az agy jótevőjeként, s a hasmenés egyik leghatásosabb ellenszereként tartották számon.

  • A Gyógyszereskönyv a ginkgo kivonatot az étvágygerjesztők, emésztési zavart javítók, központi idegrendszert serkentők közé sorolja, emellett külsőleg hályog kezelésére is alkalmas.
  • Sokan alkalmazzák agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, illetve hallásgyengülés gyógyítására.
  • A ginkgo levelei jótékonyan hatnak a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre.
  • A vizsgálatok kimutatták, hogy a ginkgo a flavonoidok hatása miatt jó értágító, így biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását, és fokozzák az anyagcserét.
  • Kiváló antioxidáns tulajdonságú.
  • A kivonat javíthatja a szellemi teljesítőképességet és koncentráló készséget.
  • Levele számtalan káros folyamatot képes megállítani, többek között trombózis, érelmeszesedés megelőzésére is alkalmas.
  • A páfrányfenyő fokozza a végtagok és az agy vérkeringését, s oxigénellátását. Nem csak roboráló szerként, de időskori memóriaproblémák kezelésére is alkalmas. Előszeretettel használják az öregkori elbutulás (demencia) ellen is.
  • Jótékony hatással lehet a szellemi teljesítőképességre is, így szellemi munkát végzőknek nagy segítséget jelent. 

Többnyire 4-6, de valamikor 12 hétig is eltarthat, mire a növény gyógyhatása jelentkezik. 

A levélben található ginkgolsavnak lehetnek allergizáló hatásai is, ezért nem ajánlott teát főzni belőle. A ginkgolsavat a levélből készült kivonat már nem tartalmazza.

A ginkgo áltermését, "gyümölcsét" a kínaiak csemegeként is fogyasztják.

Forrás: Readers Digest: Vitaminok, gyógynövények, ásványi anyagok; naturhirek

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone