Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Négy érv a Q10-koenzim mellett

Négy érv a Q10-koenzim mellett

A Q10-koenzim egy vitaminszerű molekula, mely kiemelt szerepet tölt be sejtjeink energia termelésének szabályozásában. A Q10-koenzimet szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de a kor előrehaladtával a termelt mennyiség fokozatosan csökken. Íme négy ok a Q10-koenzim kiegészítésre!

A Q10-koenzim segíthet a magas vérnyomás kezelésében

A Journal of Human Hypertension című szaklapban publikált tanulmány során a Q10-koenzim kiegészítés vérnyomásra gyakorolt hatását vizsgáló tudományos irodalmat tekintették át. A tanulmányok elemzése után a kutatók következtetései szerint a Q10-koenzim hatékony eszköz a magas vérnyomás kezelésében. A hosszabb távú fogyasztás átlagosan 17 Hgmm-rel csökkentheti a szisztolés értéket és 10 Hgmm-rel a diasztolés vérnyomás értékét. A tanulmányok mellékhatást nem találtak!

 

A Q10-koenzim fokozza a zsírégetést

A Journal of Nutritional Science and Vitaminology című szaklapban publikált kutatás alacsony intenzitású edzés közbeni zsírfelhasználás mértékét és arányát vizsgálták a Q10-koenzim kiegészítés tükrében. Az alanyok szobakerékpározás előtt Q10-koenzim kiegészítést (30mg) vagy placebót fogyasztottak. A kutatók a fizikai aktivitás alatt, majd az azt követő 5., 30. és 60. percben vizsgálták az oxigén felvételt, a respirációs hányadost. A vizsgálat eredményei szerint a Q10-koenzim jelentős mértékben csökkentette a respirációs hányados értékét, azaz fokozta a zsíroxidáció arányát!

 

A Q10-koenzim fokozza a teljesítményt

Journal of Strength and Conditioning Research című szaklapban publikált kutatás során a Q10-koenzim kiegészítés teljesítményre gyakorolt hatását vizsgálták. Az alanyok napi 100mg Q10-koenzimet, vagy placebót kaptak 8 héten keresztül. A vizsgálat eredményei szerint a 8 hetes Q10-koenzim kiegészítés hatására az alanyok átlag teljesítménye jelentős mértében javult, miközben csökkent a fáradtság-indexe, míg a placebo fogyasztás mellett ilyen változás nem volt megfigyelhető!

 

A Q10-koenzim javítja a termékenységet

A vizsgálatban 212 terméketlen (oligo-astenoteratospermiában) szenvedő férfi vett részt. Az alanyok egyik fele napi 300mg Q10-koenzim kiegészítést kapott, míg a másik csoport placebót 26 héten keresztül. A vizsgálat eredményei szerint a Q10-koenzim kiegészítést jelentős mértékben növelte a spermiumok számát, a normál spermiumok arányát és motalitását.

 

REFERENCIÁK

Rosenfeldt FL et al.: Coenzyme Q10 in the treatment of hypertension: a meta-analysis of the clinical trials. Journal of Human Hypertension 2007 Apr;21(4):297-306. Aisong ZHENG et al.: Influence of CoQ10 on Autonomic Nervous Activity and Energy Metabolism during Exercise in Healthy Subjects. Journal of Nutritional Science and Vitaminology Vol. 54 (2008) , No. 4 pp.286-290 Gökbel, H, Gül, I, Belviranlı, M, and Okudan, N. The effects of coenzyme Q10 supplementation on performance during repeated bouts of supramaximal exercise in sedentary men. J Strength Cond Res 24(1): 97-102, 2010 Safarinejad MR.: Efficacy of coenzyme Q10 on semen parameters, sperm function and reproductive hormones in infertile men. J Urol. 2009 Jul;182(1):237-48. Epub 2009 May 17.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone