Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Mit változtattam meg a sikerért?

Mit változtattam meg a sikerért?

 

Michele Letendre Kanadában az egyik CROSSFIT GAMES 2012 regionális kvalifikáló versenyen a top 10-es Camille Leblanc-Bazinet-t legyőzve 1. helyen jutott tovább a GAMES világbajnoki döntőre, melyen tavaly 25. volt.

Az idei év nyilvánvalóan valami kiemelkedő volt a versenyzői karrierem szempontjából! Millió ember kérdezte meg ennek kapcsán, hogy mit változtattam meg ehhez az egy éves remek fejlődéshez. Azon kívül, hogy a véres verejtékkel dolgoztam, itt a tutti: megváltoztattam az étkezésemet, megváltoztattam az időbeosztásomat és megváltoztattam az edzésmennyiségemet. A valóság az, hogy semmi nem olyan hatékony, mint a versenyzéshez és edzéshez való hozzáállás megváltoztatása. Igen, komolyan veszem a versenyzést, és igen, győzni akarok és jobb lenni, stb., de a legnagyobb változás a mindennapos edzéseimben volt!

Tavaly egyedül voltam és bár kvalifikáltam a CROSSFIT GAMES döntőre, mindent nagyon nehéznek találtam. A 2011-es Regionals előtt egy hónappal kezdtem csak el segítséget kapni a barátaimtól a teremben. Ez igen nagy hiba volt a részemről — hogy ahelyett, hogy magam kértem volna támogatást, elvártam, hogy csak úgy automatikusan megkapjam. Szóval egyedül edzettem, volt egy utálatos főállásom (biztosítási ügynök voltam, kell még tovább mesélnem?) és egyedül laktam.

A változások a 2011-es GAMES kvalifikációm után kezdődtek, amikor felmondtam az állásomat és elkezdtem részidőben edzősködni, hogy tudjak fókuszálni a versenyre. Azonnal láttam a különbséget a teljesítményemben, de még mindig stresszes voltam és nem igazán élveztem a dolgokat. Kedves barátom, Louise Hodge emlékeztetett arra, hogy a CrossFit lényegében arról szól, hogy jobban élvezd az életet hosszú távon (emlékszel, a CrossFit egy fitnesz programnak indult?)

Valójában a helyzetem nagyszerű volt: a munkám az, hogy fit legyek és másoknak is segítek ezt elérni. Akkor miért is voltam annyira őrülten stresszes tavaly? Lényegében annyira belemerültem a verseny világában, hogy elvesztem és elfeletkeztem magamról mint ember. Mint minden szakmában, a jóval együtt jár a rossz is, de minden áldozat, amit versenyzőként hozol, nem fogja megérni, ha nem szereted, amit csinálsz és nem leszel boldog tőle!

A vicc persze az, hogy senki nem imádja az evezést, majd rákövetkezően a burpee-ket és fallabda dobásokat (hacsak nem vagy megkattanva), szóval mitől is lesz ez szórakoztató? Edzőpartnerektől, akik együtt szenvednek veled. És néha elmennek veled valahová edzés után este és jól bekarmoltok a kocsmában, miközben mindenki arról panaszkodik, hogy mindenhol fáj!

Edző lettem az Abattoir Crossfit Plateau-nál, ahol tárt karokkal és nehéz súlyokkal fogadtak. Új barátokat találtam és edzőtársakat, szóval már soha nem kell egyedül lennem. Ők a határaimig hajtottak. Nem akarok nyálasnak hangzani, de nélkülük nem jutottam volna el idáig. A közhelyek igazak, vedd magad körül pozitív emberekkel és pozitív energiákat kapsz. És bár néha még előfordul, hogy egyedül edzek, jobban élvezem már azt is és igen meg tudom becsülni az időt, amikor ott vannak a tréningpartnereim is!

 

Írta: Michele Letendre

Forrás: bodybuilding.com

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone