Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Mit igyál edzés közben?

Mit igyál edzés közben?

Edzés közben izzadunk, a verejtékkel pedig számos ásványi anyag és vitamin távozik a szervezetből, melyet pótolni kell.


A sporttevékenység energiát követel tőled, az energiafelhasználással pedig a test glikogén raktárai szépen fokozatosan kiürülnek. Ilyenkor fordulhat elő, hogy leesik a vércukorszint, melyet egyszerűen és azonnal pótolhatunk szőlőcukorral, vagy más módon is.

A megfelelő folyadékmennyiség elfogyasztása több szempontból is fontos. Folyadék hiányában dehidratáció, vagy más néven kiszáradás lép fel. Ha az elveszített mennyiség eléri a testsúly két százalékát, fáradtság lép fel, teljesítményünk romlik, arcbőrünk elveszti rugalmasságát és ragyogását,a szájszárazság lép fel. Ha a folyadékveszteség több mint a testsúly öt százalékát jelenti, komoly fizikai rosszullét lép fel, szédülés, fejfájás, hányinger kerülgeti az embert, valamint bénító gyengeség és mentális zavartság. Természetesen nem mindegy, hogy mit fogyasztunk. Lehetőleg kerüljük a sok cukrot tartalmazó üdítőitalokat, és a kávé sem a megfelelő választás a hidratált állapot fenntartásához.

Mit ajánlunk a vitamin és ásványi anyagok pótlására?

Tipikusan erre az igényre fejlesztette ki a BioTech USA a Multihypotonic Drink sportital koncentrátumot. Roppant kedvező ára mellett gazdaságos is. Ez a termék tökéletes edzés alatt fogyasztható sportital, hatóanyag összetétele kifejezetten edzés közbeni gyors energiapótlásra alkalmas. A Multihypotonic Drink feltölti a kiürült energiaraktárakat, bármilyen sporttevékenység mellé fogyasztható, optimális szénhidrát komplexet tartalmaz, remek ízekben (ananász-mangó, narancs, grapefruit, alma-körte, meggy), könnyen kezelhető pumpás adagolóval kapható. 1 liter 100 adagot tartalmaz.

Mit ajánlunk, ha a célod a fogyás?

A BioTech USA 1500mg l-carnitine-t tartalmazó, zsírégetést elősegítő sportitala, az L-Carnitine Drink lehet a segítségedre. Fél literes kiszerelésben, sportkupakkal, háromféle ízben (citrom-lime, áfonya, mexikói füge) kapható, és édesítőszerrel készült, így mindössze 2,4 kcal található 100 ml termékben.

Mennyi a folyadékszükségletünk?

A folyadékszükséglet tudományos meghatározására számos élettani mérés és számítás történt. Gyakori, hogy a folyadékigényt a testfelszín nagyságából határozzák meg. Legegyszerűbben mégis a testtömeget alapul véve lehet kiszámolni a saját, vagy családtagjaink folyadék szükségletét. Kisgyermekeknél ez megközelítőleg 110 ml/ttkg, 10 év alatti gyermekeknél 40 ml/ttkg, míg felnőtteknél 22-38 ml/ttkg.

Ennél jóval nagyobb folyadékigény lép fel magasabb energiaforgalomnál, bőséges fehérjebevitel esetén, nagy konyhasótartalmú élelmiszer fogyasztás során, továbbá nagy melegben, vagy rendkívül száraz és hideg időjárás esetén. Extrém meleg környezetben, a bőrön keresztül történő intenzív párolgás miatt feljegyeztek már 10 literes folyadékfogyasztást is. A betegségek, különösen akkor, ha lázzal és/vagy hányással, hasmenéssel járnak, szintén többszörösére emelhetik a szokásos folyadékszükségletet.

Forrás: wikipedia

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone