Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár
Ön itt jár: > >

Mell edzése

Mell edzése

Arnold Schwarzenegger szálkás mellizma óta sok testépítő álma, hogy olyan széles, szálkás duzzadó mellizma legyen. Sokféle gyakorlat áll rendelkezésre a mell edzéséhez. A fekvenyomás különféle típusaitól, a tárogatásokon át, a szabadsúlyos gyakorlatokig. Most áttekintjük a gyakorlatokat.

Az egyik legismertebb gyakrolat a fekvenyomás. Ennek természetesen több fajtája van: fekvenyomás egyenes padon, ferde padon, fordított fogással, negatív padon, valamint ezek egykezes/szabadsúlyos változata.A gyakorlat helyes elvégzéséhez a súly kiemelve lassan a mell közepéhez engedjük, ameddig el nem éri azt, majd dinamikusan kinyomjuk.Gyakori hiba az, hogy rossz helyen fogjuk meg a rudat. Ha például túl közel van egymáshoz a két kezünk az szűk nyomásnak nevezzük. Ez nem gond, ha szabályosan végezzük, de itt inkább a tricepszünk dolgozik. Az sem jó, ha nem engedlyük le a súlyt, mert akkor nem dolgoztatjuk “rendesen” a mell izmainkat. Harmadik hasonlóan fontos dolog, a megfelelő súly megválasztása. Ezt magunk tapasztaljuk meg, hogy mi az a súly amivel szabályosan/biztonságosan tudjuk a gyakorlatot végrehajtani.

A tárogatások elsősorban csak a mellizmokat dolgoztatja meg. Vízszintes/ferde padon egykezes súlyzókkal hajtjuk végre a gyakorlatot. Miután lefeküdtünk a padra a súlyokkal a kezünkbe, ügyeljünk arra, hogy a két tenyerünk a gyakorlat közben mindig egymás felé néz, a könyökünk mindig legyen enyhén behajlítva. Dinamikusan közelítjük a két kezünket egymáshoz, amint elérték egymást szép lassan leeresztjük a kiindulópontba. Célszerű minél jobban megnyújtani a mellizmokat, úgy mintha a kát lapockánkat össze szeretnénk érinteni. Gyakori hiba a rossz súly megválasztása, a kar kilengése. Ezt a gyakolatot gépen is végezhetjük, a végrehajtás módja ugyanaz.

Következő gyakorlat a kereszthúzás. Két szemben álló csigás gépen hajtjuk végre a gyakorlatot. Beállunk a két gép közé válszélességű terpeszben, a felső csigák fogatjuit megfogjuk. Könyök felfelé néz és enyhén be van hajlítva, a két tenyér a talaj felé néz. Félkörív mentén magad előtt nyomod össze, és lefelé a karjaidat, addig, amíg össze nem érnek a csípőd előtt. Itt egy picit megtartod (rá is feszíthetsz közben), utána lassan visszaengeded a fogókat kiinduló helyzetbe, félkörív mentén. Nyomásnál kilégzel, visszaengedésnél nagy levegőt veszel.

Az előző gyakorlat ellentettje amikor ugyanazon gépen az alső csigákat használjuk. Középen kicsit előrébb lépve a aluról índítva keresztbe a szemünk elé emeljük félkörív mentén a kezünket. A tenyerünk felfele néz, a könyökünk enyhén be van hajlítva a gyakorlat végrehajtása közben. Dinamikusan felhúzzuk a kötelet kicsit ráfeszítünk majd lassan visszaengedjük.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone