Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Málna sörbet

Hozzávalók:

30 dkg málna

15 dkg cukor

3 dl víz

Néhány csepp citromlé

 

 

A málnaszemeket 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy a szennyeződések feljöjjenek a víz tetejére. Ezután a vizet leöntjük, a málnát jól átmossuk, majd szűrőedényben lecsöpögtetjük.

A 3 dl vizet és a kristálycukrot lábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.

A málnát pépesítjük (elég egy villával szétnyomkodni), fedeles edénybe tesszük, rácsepegtetjük a citromlevet, majd apránként hozzáöntjük a lehűlt cukros vizet. Közben folyamatosan keverjük.

Az edényt befedjük, és 5-6 órára a fagyasztóba tesszük. Óránként egyszer elővesszük, és alaposan átkeverjük a sörbetet. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sörbetbe, mert annál finomabb lesz a végeredmény.

A tálalás előtt kis idővel vegyük ki a mélyhűtőből, hogy kissé felengedjen.

Tartalomhoz tartozó címkék: Desszert receptek
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone