Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár
Ön itt jár: > >

Lou Ferrigno

Lou Ferrigno

Louis Jude „Lou” Ferrigno (született: 1951. november 9-én) amerikai színész, motivációs szónok, fitness edző/tanácsadó valamint nyugdíjas profi testépítő. Testépítőként nyert IFBB Mr. America címet, két egymást követő IFBB Mr. Universe címet, továbbá szerepelt a Pumping Iron (Acélizom) című bodybuilding dokumentumfilmben.

 Legismertebb színészi alakítása a CBS televízió sorozatában, a The Incredible Hulk-ban a címszereplő megtestesítése. Feltűnt több európai fantasy/kalandfilmben is, mint például a Sinbad of the Seven Seas-ben (Szinbád, hét tenger vándora) és a Hercules-ben. Legutóbbi szerepléseit a 2009-es I Love You, Man (Spancserek) című filmben, valamint a Celebrity Apprentice című sorozat ötödik évadjában láthatjuk.

Lou Brooklynban, New Yorkban született, Victoria és Matty Ferrigno gyermekeként. Édesapja olasz-amerikai származású rendőrhadnagy volt. Születése után nem sokkal Lou sorozatos középfülgyulladást kapott, aminek következtében hallásának 75-80%-át elveszítette (habár ezt csak 3 éves korában diagnosztizálták). Ez a mások által hátránynak tartott dolog sem tántorította el Lout attól, hogy belevesse magát az atlétikába (főként a súlyemelésbe és a testépítésbe).

Lou 13 évesen kezte a súlyzós edzéseket, példaképe pedig a testépítő és Hercules-sztár, Steve Reeves volt.  Nagy rajongója is volt a Hercules filmeknek, amelyekben Reeves játszotta a főszerepet, így később ő maga is eljátszotta Hercules szerepét. Lou gyerekkori hősei között szerepelt még Pókember és Hulk. Lou a St. Athanasius Gimnáziumba és a Brooklyn Technikumba járt, ahol gépészetet tanult.

Első fonosabb titulusát Lou 1973-ban szerezte – az IFBB Mr. America-t és az IFBB Mr. Universe-t – amikor Columbusban, Ohioban élt. Lou csupán 21 éves volt, amikor az első Mr. Universe címét nyerte, ami a mai napig Guiness rekordnak számít. 1974-ben második lett első Mr. Olympia versenyén. A rákövetkező évben harmadik helyezést ért el, ezt az 1975-ös Pumping Iron dokumentumfilm is megörökítette.

Lou testépítő karrierje kezdetén egy fémlemezgyárban dolgozott Brooklynban. Nem élvezte ezt a veszélyes munkát, és miután egyik munkatársa véletlenül levágta a kezét, ott is hagyta a gyárat. Ezt követően Lou jónéhány évre abbahagyta a versenyzést, s ez időszak alatt egy rövid ideig a védőfal egyik játékosa volt a Toronto Argonauts amerikai futballcsapatban, a Kanadai Futball Ligában. Korábban Lou sohasem futballozott, így a második meccs után kitették a csapatból.

1977-ben jelent meg a ma már jelképnek számító, testépítésről szóló dokumentumfilm, a Pumping Iron (Acélizom), amely felhívta Kenneth Johnson (Six Million Dollar Man, The Bionic Woman, V, Alien Nation) televíziós gyártásvezető figyelmét, aki megfelelő embert keresett az óriás méretű képregényhős, a Hihetetlen Hulk alakítására. 196 cm-es magasságával és 129 kilógrammos súlyával Lou volt abban az időben a legnagyobb méretű profi testépítő. Elment a zöld bőrű Góliát szerepének válogatójára, csakúgy, mint testépítő társa, Arnold Schwarzenegger, de a választás Loura esett.

Lou a címszerepet kapta meg, szemben Bill Bixbyvel, aki a szerény tudós alteregóját játszotta. Habár Lou és Bixby nem nem szerepeltek közös jelenetekben –  egy epizód, a “King of the Beach” kivételével – mégis barátok voltak. Lou “mentorának” és “apjának” tekintette Bixbyt, aki a szárnyai alá vette őt. Lou 1981-ig játszotta Hulk szerepét, bár az utolsó két epizód 1982 májusáig nem került sugárzásra. A Hihetetlen Hulk hatalmas sikert aratott, és több televíziós film követte, miután a sorozat befejeződött.

Lou a Hihetetlen Hulk befejezte után is tovább forgatott. Az ezt követő filmjei között szerepel a Herkules (1983), a Szinbád, hét tenger vándora (Sinbad of the Seven Seas) (1989) és a Harc az életért (Cage) (1989).

Az 1990-es évekelején Lou visszatért a testépítéshez, és indult az 1992-es és 1993-as Mr. Olympia címért. Előbb 12-ként, majd 10-ként végezte, majd az 1994-es Masters Olympia-n indult, ahol megkísérelte legyőzni Robby Robinsont és Boyer Coet. Ez volt a témája az 1996-ban készült dokumentumfilmnek, a Stand Tall-nak. Ezután visszavonult a versenyzéstől.

Lou hírnevét erősítik a CBS televíziós helyzetkomédiában, a The King of Queens-ben való vendégszereplései (2000-ben kezdődött és 2007-ben fejeződött be, a sorozatban ő és a felesége, Carla a főszereplők szomszédait alakították), a Hulk (2003), a The Incredible Hulk (2008), az I Love You, Man (2009), a The Avengers (2012) valamint a Celebrity Apprentice: 5. évad (2012).

Nemrégiben a családjával elindított egy fitnessz és életmód weboldalt, ami a pozitív szokásokra, életstílusra és ötletekre összpontosít – FerrignoFIT.com.

MAGÁNÉLETE

1980. május 3-án feleségül vette Carla Green pszichoterapeutát, aki később Lou menedzsereként is tevékenykedett, majd pedig maga is személyi edző lett. Három gyermekük van: Shanna (1981), Louie (1984), and Brent (1990).

2006 februárjában Lou felesküdött, mint a kaliforniai Los Angeles megye tartalékos sherrif helyettese, 2010 novemberében pedig mint az arizonai Maricopa megye önkéntes sherrif csapatának tagja, amelynek tagjai között találjuk Steven Seagal és Peter Lupus színészeket, munkájuk pedig az, hogy segítsék megfékezni az illegális bevándorlást Phoenix Valley területén.

Ha többet szeretnél megtudni Lou Ferrigno munkáságáról itt találsz még pár infót:

http://www.louferrigno.com/

https://twitter.com/LouFerrigno

https://www.facebook.com/LouFerrigno.Page

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone