Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Kevert fehérje

Kevert fehérje, miért is jó?


Megnézed a fehérjék címkéit és nem érted, miért kell ennyiféle fehérjéből összeállítani az edzés utáni turmixodat? Koncentrátum, izolátum, tejsavó, marhafehérje, aminosavak… Miért jó ez?

Gyors és lassú felszívódás

Azt már kezdőként hamar megtanuljuk, hogy ár–érték arányban a tejsavófehérjék jelentik a legjobb fehérjeforrást az izomépítés és izommegőrzés tekintetében. Azt is tudjuk már, hogy a fehérje aminosavak láncából áll és ezen láncok hossza határozza meg azt, hogy mennyire gyorsan tudjuk aminosavakra bontani, hogy aztán izmot építsünk belőle, vagy más szervi funkciónál felhasználjuk.

A fehérjeturmixok esetén a hozzáadott aminosavak hasznosulnak először, mint amilyenek a BCAA, glutamin stb. Az izolátumok, hidrolizátumok jelentik ezután a leggyorsabb felszívódást, ami szintén különösen hasznos edzés után és szigorú diétában a gyors tápanyagellátás érdekében. Az ennél lassabb felszívódású tejsavó koncentrátum még mindig hasznos az edzés utáni regeneráció gyorsítása érdekében. A még lassabb felszívódású tej- és tojásfehérjék hosszabb távon látnak el aminosavakkal, ami nagyszerű választás például este lefekvés előtt, hogy éjszakára se szenvedjen hiányt a szervezet és tovább tudjon regenerálódni, építkezni.

Az Aminosavak olyanok, mint a gyöngyszemek, minden fehérjeforrásnál máshogy kerülnek felfűzésre, máshogy alakulnak ki a láncok.

Nemcsak a hosszuk, de összetételük szerint is eltérnek az aminosav-láncok

A tejsavófehérje mellett hasznos, ha marhafehérjét is tartalmaz a turmixunk, hiszen a marhafehérje magasabb arányban tartalmaz leucint és anabolikus, vagyis izomépítő szempontból különösen hatékony. A hozzáadott BCAA-k esetén is előnyös, ha a leucin aránya magasabb a másik két összetevőnél (izoleucin, valin).

A kevert fehérje tehát azért hasznos, mert azonnali tápanyagellátást biztosít, ugyanakkor hosszú időtartamra is ellát a megfelelő aminosav-forrásokkal, amelyek szükségesek a regenerációhoz, így a fejlődéshez.

2015.09.25

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone