Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár
Ön itt jár: > >

Ken Waller

Ken Waller

Születési idő: 1942. március 20.

Magasság: 183 cm

Versenysúly: 104 kg

Eredetileg Jeffersonville-ből származik, Indiana államból (USA). Ken a Western Kentucky Egyetemre járt Bowling Green-ben (1965-ben végzett). Egyetemi évei alatt tagja volt az 1963-as Tangerine Bowl focicsapatnak, amely veretlen volt. Még ma is látható Ken fotója az egyetem focicsapatának öltözőjében. Miután szolgálatot teljesített az Egyesült Államok Tengerészgyalogságánál, profi futballal folytatta Kanadában.

183 cm-es magasságával és 104 kg-os testsúlyával Ken Waller volt az 1970-es évek egyik legnagyobb termetű testépítője. Félelmetes testalkata esztétikai szempontból az egyik legtökéletesebbnek számított a ’70-es években (és még utána is), arról nem is beszélve, hogy ő minden idők legsikeresebb vörös hajú testépítője. Híres, vagy inkább hírhedt megjelenését bemutatja a Pumping Iron (Acélizom) című film is, az 1975-ös Mr. Universe versenyen Pretoriában, Dél-Afrikában.

Profi szintű versennyel folytatta a következő évben, az 1976-os Mr. Olympia-val, ahol legyőzte Mike Katzot, hogy megszerezze az első helyet a nehézsúlyú (90 kg feletti) csoportban. George Butler és Charles Gaines Pumping Iron című fotó-esszé könyvében Kent kiemelték, ám az 1977-es, ugyanezen a néven futó (Acélizom) dokumentumfilm film volt az, ami bebetonozta őt a testépítés ikonográfiájába.

A Pumping Iron-ban Kent Mike Katz ellenfeleként és fő vetélytársaként jelenítik meg. A filmben látható, amint Ken elrejti Mike Katz szerencsehozó pólóját, és elmondja, hogy ugyanezt akarja tenni másik két testépítő társával, Roger Callarddal és Roby Robinsonnal is a film egyik legemlékezetesebb jelenetében. Később kiderült, hogy a „pólós akció” csak megrendezett jelenet volt azért, hogy egy kis drámai hatást adjon a filmnek, miután a beígért dráma Arnold Schwarzenegger és Lou Ferrigno között meghiúsult.

Azt a jelenetet, amikor a focipályán Ken bizalmasan közli Callarddal és Robinsonnal, miben mesterkedik, valójában a Mr. Universe verseny után vették fel. Waller és Katz ténylegesen barátok voltak, és most is azok. Ken szerepelt számos filmben és TV showban, köztük a Stay Hungry-ban, ahol „Dougie Stewart”-ot, Joe Santo testépítő riválisát játszotta (Joe Santo-t a filmben Arnold Schwarzenegger testesítette meg).

Szerepelt még az 1979-es Kill The Golden Goose című  reklámfilben és az 1981-es „King of the Beach”-ben, ami a The Incredible Hulk egyik epizódja.

Ha többet szeretnél megtudni Ken Waller munkáságáról itt találsz még pár infót:

http://kenwaller.net/

https://www.facebook.com/KenWallerBodyBuilding

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone