Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Jó irányba haladsz?

Jó irányba haladsz?

Nem az a célunk ezzel a kérdéssel, filozófiai mélységekbe menjünk az élet értelméről vagy a céljainkról. Mindössze arról van szó, hogy nem árt ha néha feltesszük magunknak a kérdést: "Jó irányba haladok?"


“Az emberek nem lusták. Egyszerűen nincs olyan céljuk, ami motiválná őket.” (Anthony Robbins)


Az élet nehéz, az élet szenvedés, az emberek rosszak, a pénz nem nő a fán. Vagy az élet szép? Az élet tökéletes, hibátlan, minden a helyén van, a megélhetés jó és mindenki alapból jó ember. Az életről mindenkinek van véleménye.És ahányan vagyunk, annyi féle véleményt tartunk fenn. Vannak, akiket simán bolondnak nézünk életfelfogásuk miatt és vannak, akiket ellenszenvesnek tartunk emiatt.   

Nem akartam ilyen hamar a testépítők életmódjáról beszélni, még bőven lett volna mit mondani az emberek viszonyulásához az élethez. De egy sokak által ismert jelenség az, hogy a mi életmódunkat  nem igazán nézik jó szemmel, nem értik és nem fogadják el.Nem tudják miért kell nekünk kajás dobozokat cipelni magunkkal, és miért csak egy kis darabot eszünk a kolléganő által készített süteményből. Miért vannak nálunk furcsa dobozok amikből kis kapszulákat veszünk be?

Nem sokan tartják ezt normális viselkedésnek. Ahogyan mi sem tartjuk normális viselkedésnek a 15 éves lányok alkoholfüggőségét vagy a minden éjjel részeg komák életmódját. Talán egyesek rájöttek már az egyértelmű tényre: a másikat sosem fogod meggyõzni arról hogy a te életmódod jó, az övé pedig rossz. Mondhatnánk, hogy a részeges senkik akiket hétköznap éjjel kerülgetünk az autóval az utakon azért isznak, mert nincs céljuk, nem vitték semmire az életben, vagy nem tudnak kikapcsolódni alkohol nélkül.

Talán igaz is valamelyik állítás. De úgy gondolom, nincs jogunk ezeket az embereket elítélni. Mindenki a saját céljaira kell koncentráljon. Ne próbáljuk meggyőzni a másikat arról, hogy jobb lesz neki az edzőteremben, mint a bárban.Amikor õ jön rá van egy kevés esély, hogy valóban megváltozik. Amíg te magyarázod neki, hogy miért jobb addig makacsul ragaszkodik a pulthoz. Nem csak a testépítőknek, hanem az átlagembernek is szól ez a kérdés: Jó irányba haladok?

Érdekes dolog feltenni magunkban ezt a kérdést, mert ha őszintén felelünk akkor gyakran rájövünk, hogy lehet nem jól csinálunk valamit."Egy jobb fizikumot szeretnék" Jó úton járok? Eljárok edzőterembe? Milyen gyakran? Utánanéztem annak, hogyan érhetem el a célom, és ehhez tartom magam? Ha jobb fizikumot szeretnék, de a felsoroltak közül többet nem tartok be, akkor bár van célom...de semmit sem teszek a cél érdekében.

"Egy új állást szeretnék"  Elkezdtem nézelődni a lehetőségek után? Beiratkoztam egy tanfolyamra, ami hozzásegít az állás megszerzéséhez? Tettem egy apró lépést is annak érdekében, hogy a célom reális kereteken belül megvalósuljon? A lényeg azon van, hogy az emberek nagy része vágyakozik. A kisebbik része feláldozza idejét, erejét, pénzét...és gyakran sok minden mást is azért, hogy egy kevés esélye legyen a vágy beteljesülésére.

Nagyon szívesen mondanám, hogy  a kisebbik rész mindig sikerrel jár. Nem így van. Gyakran vallunk kudarcot akkor is mikor próbálkozunk. A fontos különbség, hogy az egyszerű "vágyakozóknak" még esélyük sincs arra, hogy vágyaik célok legyenek. Mitől függ az, hogy sikeres leszel vagy sem? Mitől függ az élethez való hozzáállásod? Nagyon egyszerű, minden motivációs könyv alapja: tőled. Amennyire elcsépelt, annyira igaz ez.  Az egész cikk lényege az, hogy rávilágítsunk arra, hogy meg kell kérdeznünk magunktól, hogy jó irányba haladunk-e? 

Nem feltétlenül  jó irány az, ha csak az edzés, az időre pontos kajálás és a külsőd a fontos. A prioritás mindig a célod legyen. Ha úgy érzed a sport, a helyes kiegyensúlyozott életmód, jó közérzet, a jó megjelenés hozzásegít az életben az elérni kívánt célokhoz, akkor a testépítéssel jó úton jársz.Amennyiben úgy érzed nem a te világod, nem érzed jól magad, nem is igazán szeretnéd ezt csinálni, akkor foglalkozz valamivel ami érdekel. Szánj időt arra, ami foglalkoztat és előbb utóbb hasznod lesz belőle.  

 

Írta: Andrew Matthews

Forrás: bodybuilding.com

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone