Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Így néznek ki az Amcsi edzőtermek

Így néznek ki az Amcsi edzőtermek

Érdemes bepillantani az USA vezető edzőtermeibe, ahol több esetben, nem az edzőeszközökre kerül a hangsúly. A multi fitness termekkel ellentétben, ezeket a gymeket főleg a nagy szabad tér jellemzi. Túlnyomó részt pedig funkcionális eszközök és kézi szerek vannak. Némelyikbe a mára már sokak példaképévé vált testépítők is megfordultak. Ezek a termek a teljesítményről szólnak, mind az átlagemberek, mind az élsportolók viszonylatában. Jöjjön tehát a top 10 amcsi terem:

 

10. Old School Gym-Pataskala, OH

Az Olckúl’ gymet nem csak egy átlagos edzőteremnek tartják. Profi és haladó erőemelők, testépítők, bokszolók és MMA- sok helye. Az edzések hossza egyes embereknél 5 órát is kitölthet. Igazi megszállottak és fanatisták lepik el a termet nap mint nap. Minden szükséges felszerelés adott, beleértve az erőemeléshez szükséges súlyokat, de hagyományos tornatermi berendezések is fellelhetők.

9. Gold’s Gym-Venice, CA

A testépítés szimbolikus szülőhelye, ahol Arnold is edzett és ahol fejébe vette a Mr. Olympia cím megszerzését. Nem is részletezném a terem felszereltségét, elég az itt edzett hírességek nevét felsorolni, hogy kiderüljön mennyire volt felkészült ez a gym, olyan profik kinevelésére, mint Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Dave Draper, Frank Zane.

8. Jakked Hardcore Gym-Montgomery, IL

Ha volt valaki, olyan szerencsés, hogy betegye a lábát egy Jakkedhez hasonló helyre, akkor tudja, hogy az egy igazi edzőterem. Itt nincsenek könnyű súlyok. A legnehezebb súly eléri a 120 kg-ot is. Aggódni tehát nem kell, hogy kinövik a súlyokat. Csak a megfelelően elszánt egyéneknek ad edzőotthont. Fitness-wellnes kizárva!

7. Apollon Gym-Edison, NJ

A vörös sárkányördög. A terem 1975-ben alakult és az itt profivá vált testépítők a mái napig visszatérnek edzősködni. IFBB pro világklasszis sportolók. Egy hely ahol a múlt és a jelen összefonódik. Pár név, akik ebben a teremben lettek nagyok: Ronnie Coleman, Jay Cutler, Kevin Levrone, Markus Rühl, és Shannon Sharpe. Nem beszélve Dorian Yates-ről, aki akárhányszor beteszi a lábát az államokban vissza-visszatér edzősködni a terembe.

6. Montanari Bros. Powerhouse Gym “The Super Gym”-New Haven, CT

Korábbi nevén Gold Gym New Hawen. Három testvér Jerry, Darrin és Richie Montanari saját kemény edzőtereme. A legnagyobb súly eléri a 90 kg-ot, míg a tárcsákból összerakható legnagyobb súly közel 23.000 kg lenne, ha ez a súlytömeg elférne bármelyik rúdon.

5. Diamond Gym-Maplewood, NJ

Sok drágakő létezik a testépítésben, de Diamond Gym csak egy van. A távoli New Jersey vas paradicsomában elhelyezkedő konditerem országos hírnévnek örvend. Ez egy kemény edzőterem. Mi sem mutatja jobban, hogy az itteniek közül a szó szoros értelemben több száz Diamond tag kvalifikálta magát nemzeti versenyekre. Persze ez az adat a 70-es évektől számítandó, amikor is elsőnek kinyitotta kapuit a Diamond Gym.

4. Super Training Gym-Sacramento, CA

Mark Bell a sacramentoi teremtulajdonos egyike a legnépszerűbb erőemelőknek a világon. Ebből kifolyólag főleg erőemeléssel foglalkozó sportolóknak nyújt edzési lehetőséget.  Mark 2006-ban alapította a termet, amely saját magántulajdonában van. Sokan így tagdíj nélkül edzenek, baráti alapon. A Super Training Gym sikerét alátámassza, hogy a nyitást követően 2 évvel máris bekerült az amerikai top30 edző teremek listájába.

3. Bev Francis Powerhouse Gym-Syosset, NY

Az évek során 30.000 négyzetméterre gyarapodott terem rendelkezik immáron kardió centerrel, boksz ringgel és MMA helyiséggel is. Több bajnok is élt a terem felszereltségével. Név szerint: Dorian Yates, Ronnie Coleman és Jay Cutler vagy a híres Bev Francis, aki úttörő szerepet töltött be a női testépítésben és erőemelésben. 

2. Metroflex Gym-Arlington, TX

Egy olyan helyszín, ahol a 8 szoros bajnok, Ronnie Coleman készült évről évre a Mr. Olympiára. A Metroflex Gymbe nem járhat akárki. Itt előírás, hogy versenyképes testépítő légy.

1. West Side Barbell Club-Columbus, OH

Az egyik legismertebb edzőterem világszerte Louie Simmons irányításával. Bár a Gym leginkább az erőemelőiről híres, más sportágat űző atléták is látogatják. (futók, testépítők. MMA-sok). Luie saját edzésterveivel támogatja a terembe járó sportolóit, akik sorra halmozzák a sikereket.

Partner oldalunknak köszönjük, hogy a cikk megjelenhetett az oldalunkon:

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone