Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Hogyan legyél magad számára az első?

Hogyan legyél magad számára az első: 8 tipp az egészségedért és a boldogságodért!

Az összes energiádat másokra áldozod, miközben a saját egészséged és boldogságod szépen lassan elégeted? Szerezd vissza az egészséged és boldogságod ezzel a 8 tippel!

“Mindenek előtt légy igaz magadhoz, s ha nem tudod beletenni a szíved, magad vond ki belőle.” Hardy D. Jackson

Ám magadra is hallgatnod kell ahhoz, hogy tudd, mi az, amiben szívvel-lélekkel benne kell lenned, és aztán legyen bátorságod és elszántságod, hogy megtedd a cél felé vezető lépéseket.

Nap mint nap annyifelé szakadunk, a gyerekektől a főnökünkig, alig van megállás. Időnként arról ábrándozom, milyen lenne bedobni a törülközőt egy hétre és hibernálni magam, amíg újból fel nem töltöm az aksimat.

Szellemileg fáraszt le. Szívja a véredet, és nem hagy időt semmi másra. Elfelejted az edzést, az egészséges táplálkozást, de még azt is, hogy leülsz olvasni egy könyvet, ami érdekel. Alapjában véve, nem marad időd vagy energiád a szükségleteidre.

Egyenesen a lényegre fogok térni anélkül, hogy szépítenék a valóságon: az élet nem könnyű, de meg kell tanulnunk alkalmazkodni hozzá, és boldognak lenni. A lényeg: Legyél magad számára az első!

Legyél magad számára az első!

Mint bárki más, Te is egy létező lény vagy, akinek szüksége van nagyon gondos szeretetre. Megérdemled, hogy ugyanúgy szeressenek, ahogyan te szeretsz másokat. Lehet, hogy azt mondod, “de én egy gondozó vagyok, egy alkalmazott, egy feleség, lánya, testvére, barátja valakinek.” És én erre azt mondom, “ez mind lehetsz és ezen kívül még önmagad is.” Igazából, ha a mások iránti törődésben elvesztetted önmagad, egy küldetésnek kell tekintened, hogy megtaláld önmagad és úgy törődj magaddal, mint még soha.

Saját tapasztalatból mondhatom, hogy az EGYETLEN módja annak, hogy 18 kilót tudtam fogyni, az Izom és erő szerzője lehettem, egy átváltozásos történetté válhattam egy nemzetközi reklám kampány számára, hogy egészen a döntőig jutottam az NBC televízió Edzéssel legtöbbet fogyó című műsorának válogatásán, saját céget indíthattam, aztán még egyet, ami az emberek egészséges életmódjával kapcsolatos, elégedett lehettem önmagammal, mind annak köszönhető, hogy magam számára az első voltam és vagyok most is.

Az erő, ami ahhoz kell, hogy ezt megtegyük, mindnyájunkban ott van. Sok gyakorlást igényelt, mire megtanultam, hogyan legyek magam számára az első. Oly hosszú ideig én voltam a magam számára az utolsó, és így kezdett el az életem egyre lejjebb süllyedni. Amikor rájöttem, hogy van más választásom is, döntöttem, és elindultam az egészség felé.

Mi, emberek, ezen a világon, mind különbözőek vagyunk, és mindnyájunknak más a szerepe. Ami közös bennünk, az az érzés képessége, az, hogy nagy dolgokat is elérjünk és az, hogy megválasszuk, hogyan éljük az életünket. Ha el akarsz indulni egy egészséges test és lélek (és igen, a kettő határozottan összetartozik) felé vezető úton, akkor el kell indulnod, a hogyan pedig itt van.

Van választásod. A döntés a tiéd: elmész megkeresni önmagad, és megteszed, amit meg kell tenned azért, hogy visszanyerd a boldogságod vagy továbbra is mindenki mást szolgálsz, csak magadat nem.

Tedd magad az első helyre! Felébredsz és elkészíted a napi teendők listádat, ami általában 20 teendőből áll, és java részük nem veled, hanem más emberekkel vagy dolgokkal kapcsolatos. Én azt mondom, tedd magad az első helyre! Ez először egy nagy kihívást jelentő változás lesz, de mindenhez gyakorlás kell.

Az egészség része a testmozgás, ezért tedd az edzésedet az első helyre a listán! Csináld meg az edzésed, mert amikor megvalósítottad, hogy te voltál az első magadnak a nap folyamán, a világ tetején fogod érezni magad, mint aki legyőzött mindent, ami előtte volt, és le is fogsz. Erőt és önszeretet is fogsz érezni, amiért megadtad magadnak a boldogságodhoz szükséges erőt és energiát, mielőtt másra szántad volna. Aztán majd több energiád lesz más dolgokra és emberekre.

Találd meg a számodra megfelelő időt! Ahhoz, hogy elkészülj, készülődnöd kell. Állandóan ezt hallod: a barátod vagy inspirátorod egy vasárnap este bejelenti a Facebookon, hogy épp a jövő heti menüjét készíti, te meg azt gondolod, “húúúú, bárcsak lenne erre időm”. Nos, van rá időd. Azok az emberek “megtalálják rá az időt”. Ők már rájöttek, hogyan tegyék az egészségüket és önmagukat az első helyre.

Lehet, hogy ezt nehezen fogadod el, de rájöttél már arra, hogy a boldogtalanságod forrása nem azok az emberek vagy dolgok, akikkel törődsz, hanem te magad. Három évvel ezelőtt feküdtem a padlón a lakásomban és Sarah Mclaughlin-t hallgattam. Nézegettem a szilveszteri képeket, és teljesen összeomlottam. Visszafeküdtem a padlóra és elkezdtem zokogni.

Öt perc sírás után felkeltem, bementem a fürdőszobába, a mosdó felé hajoltam, majd belenéztem a tükörbe és két dolog volt, amit láttam és amire rájöttem: Nem tudtam, kinek a szomorú zöld szemeibe néztem, majd magammal szembenézve abban a pillanatban rájöttem: van választásom. Akkora volt a rádöbbenésem, hogy csak álltam ott, miközben tágra nyílt szemeimbe néztem idegsokkosan. Újból azt mondtam magamnak, “van választásom…”. Aztán a múltamra és a jövőmre gondoltam, és arra, mit várok az életemtől, és azt gondoltam, “mindig is volt választásom és mindig is lesz”. Az elmúlt 2 évben is enyém volt a választás, és nem törődtem a testemmel és magammal. Már nem tudtam, ki vagyok, ez lett az eredménye az elhanyagolásnak, és ez is egy választás volt. Minden, amit teszünk, egy választás, és minden választás egy cselekedettel jár, és minden cselekedetre van egy válasz, és idővel ez felgyülemlik. Nem egyik napról a másikra történik, hanem szép lassan, míg egy napon rá nem jössz, hogy mi lett a választásaidból. Néha jó dolog, néha rossz…

 

8 tipp az egészségedért és a boldogságodért

Vágjunk hát bele az utolsó részbe! Ha boldog és egészséges akarsz lenni, és élvezni szeretnéd, amit csinálsz, akkor tenned kell érte.

 

  1. Tipp – Hallgass a szívedre!

“Légy hűséges ahhoz, ami benned létezik.” – Andre Gide

Hallgass a szükségleteidre, vágyaidra, arra, amit a szíved diktál! Ha megborul az egyensúly, ha úgy érzed, valami nincs rendben, ha tudod, nem adsz magadnak eleget, ha tudod, hogy egészségesen szeretnél élni, de nem tudod, miért nem kezdted még el, vagy miért nem tudod betartani, ez az, amit a szíved mond, akkor nem arra hallgatva cselekszel.

Szóval mit teszel, hogyan válaszolod meg ezeket a kérdéseket…kezdd el. Hallgasd meg, aztán cselekedj!

  1. Tipp – Találj valamilyen célt!

ĺrd le, mit szeretnél elérni! Bármi is az, írd le!

  1. Tipp – Vázold fel a siker felé vezető utat!

ĺrd le az egyes lépéseket, amelyek elvezetnek vágyaid eléréséhez, még akkor is, ha nap mint nap szükséges elemezni. Ezeket céloknak is hívhatod. Addig ne is hagyd abba az írást, amíg ki nem gondoltad minden célod. Ha később még eszedbe jut egy újabb cél, azt is hozzáírhatod.

  1. Tipp – Úgy készülj, hogy megvalósítod!

Ez a tiéd. Te vagy ebben a játékban. Tudod, hogy szükséges megtenned, ezért úgy készülj, hogy meg is tedd az első lépést!

Lehet, hogy a menüd megtervezéséről van szó, azért, hogy megvalósítsd az egészséges étrendet. Mondd meg a családodnak, vagy írd le a vasárnapi teendőim listádra, hogy 4-től 5-ig a menüdet fogod készíteni, és ezért 2-kor be kell vásárolnod. Mondd meg nekik is és magadnak is, hogy meg fogod csinálni! Olyan ez, mint egy randi!

  1. Tipp – Mindennap motiváld magad!

Vigyél egy kis energiát a játékba, és tedd meg, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy ez az energia magas hőfokon égjen! Soha ne hagyd, hogy alábbhagyjon az edzés és táplálkozás iránti lelkesedésed! Jusson eszedbe a célod, az, hogy miért csinálod, és cserébe mit kapsz ettől!

  1. Tipp – Az egyensúly a lényeg!

Ne felejtsd el, ha az összes energiád odaadod, és semmi nem áramlik vissza hozzád, akkor nem leszel boldog. Az egyensúly az életben mindenhol fontos! Yin/Yang, Nap/Hold, Pozitív/Negatív, Világos/Sötét… Egyik nincs a másik nélkül. Ha mindig csak odaadsz, de nem adsz vissza magadnak, valami mindig hiányzik, és hiányozni is fog.

Keresd az egyensúlyt, és meg fogod találni!

  1. Tipp – Ne felejtsd el, hogy fontos vagy!

A boldogságod fontos! Fontos vagy! Igen, az vagy! Ne feledkezz meg magadról! Nincs arra szükséged, hogy mások mondják neked, rendben van, hogy te vagy az első magadnak…mert így is van. Azért van így, mert ezt kell tenned ahhoz, hogy boldog légy. Ez mindennél fontosabb most is és ezután is.

Fordítsuk ezt most mások javára, és vegyük le rólad a terhet! Ha boldogtalan vagy, kevésbé valószínű, hogy örömmel teszel meg bárkinek bármit. Ha boldog vagy, több szíved, lelked és energiád lesz, amit más dolgoknak és embereknek szentelhetsz.

  1. Tipp – Legyél magad számára az első!

Hagyd abba, hogy más dolgokért és emberekért élsz! Élj Magadért! Soha ne feledd a hatalmat, az erőt és a szenvedélyt, amivel rendelkezel! Időnként betemetik a mindennapok, de mindig ásd ki, és haladj az ösvényen, amelyen haladnod kell!

A cikk képein található hölgy Nathalia Melo,ha többet szeretnél róla tudni itt találsz pár elérhetőséget:

https://www.facebook.com/pages/Nathalia-Melo/122122737849103

http://nathaliamelo.com/

https://twitter.com/nathaliamelofit

http://www.tumblr.com/tagged/nathalia%20melo

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone