Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Hallgass a szívedre

Hallgass a szívedre

Amikor első könyvem kéziratát elvittem kiadókhoz, mindannyian azt mondták: "Az utolsó dolog, amire a világnak szüksége van az egy újabb motivációs kézikönyv!" Azt is mondták, hogy egy ilyen könyvet csak pszichiáter írhat - sőt egy valaki még azt is mondta, hogy nekem kellene pszichiáterhez mennem! Azóta eltelt 12 év és már több millióan elolvasták a könyvet..

Az erő titka

"Amikor egy íjász nem a trófeákért lő, akkor teljes birtokában van képességeinek. Ha egy bronz csatért lő, akkor már rögtön ideges lesz. A díj miatt vívódik. Már számít neki. Többet gondol a nyerésre, mint a lövésre és a győzelem akarása megfosztja a céltól."

Ha már vettél a kezedbe ütőt vagy rúgtál gólt, akkor tudod, hogy a sport több mint egy játék, és azt is, hogy a felnőtt emberek (mint például kamionsofőrök, könyvelők, agysebészek vagy pénztárosok) miért töltenek el olyan sok időt játékokkal, ha esik, ha fúj.A pingpongasztalnál a tollaslabdapályán vagy az edzőteremben ez élet törvényeit tanulhatod meg. A sport több mint egy jó szórakozás, hiszen saját erődet mutatja meg.

Íme néhány dolog, amit megtanulhatsz belőle: Élj a jelenben! Előfordul, hogy túl sokat gondolkodunk. Akkor gurítod el legjobban a kugligolyót, hozod a legjobb formádat a teniszpályán, és célzol a legjobban, amikor nem gondolsz a játék állására. Minél kevesebbet aggódsz a nyerés miatt, és amiatt hogy mit gondolnak rólad mások, annál jobban tudsz teljesíteni.

Őrizd meg a nyugalmadat! Dühöngve semmit sem érsz el. Láttál már olyan golfozót aki dühbe gurult? Esélye sincs! És dühös boxolót vagy autóversenyzőt? Nekik befellegzett. Mindez vonatkozik a szülőkre és a tanárokra is.

Ne az ellenfeledet utáld - a saját teljesítményedet javítsd! Ha dolgokat, vagy embereket utálsz, az leszívja az energiádat, elvonja  a figyelmedet arról, amit éppen tenned kellene.

A sportban és az életben arra kell összpontosítani, amit akarsz! Amikor arra gondolsz, amit nem akarsz, hogy megtörténjen, akkor az megtörténik! Miért? Azért mert az elméd képekben működik! Azt mondod magadnak: "Nehogy a hálóba üssem a labdát"

A fejedben ekkor kialakul egy kép arról, hogy a labda a hálóba vágódik. Azt mondod: "Ezt én nem akarom" Elméd mégis egy rossz dobás képét teremti meg. Azután az egyedüli mentális képpel kezd működni, ami rendelkezésére áll. És ezt te okozod! A félelem gyilkol. Nem csak a sportban, a munkainterjúkon, előadásokon. Bárhol ahol a teljesítmény számít. Arra koncentrálj amit akarsz!

DIÓHÉJBAN

Minden kisgyereknek lehetőséget kellene adni, hogy sportoljon. Nem a trófeákért hanem amiatt, amit közben tanulnak. Ezek közül egy fontos tanulság: nem az számít, hogy hol kezded, hanem az, hol fejezed be!

 

Írta: Andrew Matthews

Forrás: bodybuilding.com

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone