Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Franco Columbu

Franco Columbu

Lényeges statisztikák és infók

Név: Franco Columbu

Születési idő: 1941. augusztus 17.

Becenév: A Szardíniai Erőművész

Lakhely: Ollolay, Olaszország

Magasság: 165 cm

Súly: 84 kg

Foglalkozás: Nyugdíjas testépítő

 

FRANCO COLUMBU

SZEMÉLYES ÉLETRAJZ

 

Hosszú az út Szardíniától Dél-Kaliforniáig, senki nem tudja ezt jobban Franco Columbunál.

Columbu a sportkarrierjét boxolóként kezdte, amatőr bokszoló bajnok lett, majd hamarosan olimpiai súlyemelővé és erőemelővé fejlődött.Ekkor döntött úgy, hogy elkezdi testépítő pályafutását, majd folytatásként megnyert két Mr. Olympia címet, az egyiket 1976-ban, a másikat pedig 1981-ben. Csupán 165 centiméteres magasságával Columbu volt az egyik legalacsonyabb testépítő a testépítő sportban, ám ez sem volt számára akadály abban, hogy hihetetlen sikereket érjen el.

1977-ben Columbu úgy döntött, hogy indul a Világ Legerősebb Embere versenyen, ahol első helyen volt a Hűtőszekrény futamig, amikor megbotlott és kificamította a lábát, ez pedig véget vetett a versenyzésének. Habár nem tudta folytatni a versenyt, mégis 5. helyezett lett, és 1 millió dollárt kapott kárpótlásul, amiért megsérült.Hat órahosszás műtétre volt szükség ahhoz, hogy rendbehozzák a lábát, amelyből az izmot is el kellett távolítani. Azt mondták az orvosok, hogy soha többé nem fog tudni járni, azonban 3 év után bámulatosan rendbejött, és azután, hogy Arnold visszatért és megnyerte az 1980-as Mr. Olympia-t, Columbu követte őt, és egy évvel később megnyerte az 1981-es Mr. Olympia-t.

Barátsága Arnolddal

Columbu 1965-ben, Münchenben ismerkedett meg Arnold Schwarzeneggerrel, akivel jó barátok lettek és együtt versenyeztek több nemzetközi szintű testépítő versenyen. A Mr. Olympia-n azonban Columbu a 90 kg alatti, míg Schwarzenegger a 90 kg feletti kategóriában indult. A végső győztes a két osztály győztese közül került ki, miután pózoltak. Columbu és Arnold rendszeresen együtt edzettek a ’70-es évek közepén, és elválaszthatatlanok voltak egymástól. Columbu volt Schwarzenegger esküvői tanúja 1986-ban, amikor Arnold feleségül vette Maria Shrivert.

1969-ben Columbut és Schwarzeneggert Joe Weider testépítő arra biztatta, hogy menjenek Amerikába. Weider szponzorálta őket heti 80 dollár ösztöndíjjal, a két európai testépítő pedig 1969-ben elindított egy kőműves és teraszépítő vállalkozást European Brick Works néven, ahogy arról a The New York Times is beszámolt.

 

Az amerikai élet

Attól a pillanattól kezdve, hogy Franco Columbu Amerikába érkezett 1969-ben, őt tartották a világ egyik legerősebb emberének. Több világrekord birtokosa volt erőemelésben és olimpiai súlyemelésben. Erőművészként is látható volt; egy gumiból készült palackot rutinszerűen pukkasztott ki úgy, hogy felfújta, járműveket emelt fel színpadon (amíg valaki más azokon kereket cserélt), és felhúzásokat végzett 317 kg-nál nehezebb súlyzóval.

1988-ban megalkotott férfiak számára egy olyan átfogó edzésprogramot, ami a has laposítását, a derék karcsúsítását és az „úszógumi” eltüntetését célozta meg. Csontkovács és súlyemelő is egyben, karrierje pedig hasonlóságot mutat Karyn Marshall, amerikai súlyemelő bajnokéval, aki hátgerincmasszázst alkalmazott a versenyekre edzéskor, és aki maga is csontkovács lett.

Ha többet szeretnél megtudni Franco Columbu munkáságáról itt találsz még pár infót:

http://www.columbu.com/

https://www.facebook.com/FrancoColumbu

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone