Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Fekete Párduc

Serge Nubret

„Fekete Párduc”

Serge Nubret (1938. október 6. – 2011. április 19.) francia profi testépítő, testépítő szövetség vezetője, filmrendező és szerző volt. Serge számos testépítő címet szerzett, köztük a Mr. Europe-ot (1966), a Mr. Universe-t (1976) és a WBBG Pro Mr. World-öt (1977). Serge Nubret becenevei a „Fekete Párduc” és a „Nubret Oroszlán” voltak.

Gyors statisztika:

Születési idő: 1966. október 6.

Magasság: 183 cm

Szezonon kívüli súly: 96 kg

Versenysúly: 91 kg

Életrajz

Serge Nubret első életéveit Anse-Bertrand-ban, Guadeloupe-ben egy 7000 fős közösségben töltötte. 1950-ben szüleivel a franciaországi Párizs környékére, Joinville-le-Pont-ba költöztek, és elvégezte a középiskolát mielőtt üzleti tanulmányokat választott.

Korai évei

Serdülőkori és fiatal felnőttkori évei alatt gyorsan ráébredt kivételes atléta adottságaira, amit fel is idéz a könyvében, az „Én vagyok...Én és Isten”-ben; saját szavaival élve, a testépítés felé való elköteleződése lett számára a „létezés oka”. Könyvében elmagyarázza, hogy Isten jelölte ki számára az állandó bajnoki sorsot [“Én vagyok”]. 1958-ban visszatért Guadeloupe-be, azért, hogy megússza az algériai háborúba való katonai sorozást. Élete ezen időszakában fedezte fel a testépítést, amit gyakorolt is, mialatt üzleti könyvelést folytatott. Abban az időben az apja nem támogatta a testépítést, mert úgy gondolta nincs benne annyi lehetőség anyagi bevételt illetően, mint a könyvelői karrierben.

Három hónappal a testépítés világába való belépése után, Serge megnyerte a Mr. Guadeloupe-t, amit az azt követő évben ismét megnyert. 1960-ban Montrealba küldték, hogy Guadeloupe zászlaját képviselje a Nemzetközi Testépítő Szövetség által szervezett Világbajnokságon.

Itt kapta Nubret a „Világ Legizmosabb Embere” nevet. Ezután visszatérve Párizsba anélkül, hogy Guadeloupe-be ment volna, a Films Ariane filmtestület kereste meg és szerepet kínált neki Giuliano Gemma oldalán, Duccio Tessari „A Tiánok” című olasz gladiátoros filmjében, ami 1961-ben jelent meg, és ami egy 25 filmből álló gazdag karrier bevezetője volt.

Az Acélizom (Pumping Iron) című filmben való megjelenés

Nubret legismertebb az Acélizom című testépítő dokumentumfilmből, ahol utolsó pillanatban benevezőként versenyzett Arnold Schwarzenegger (végül hétszeres győztes) ellen a Mr. Olympia címért 1975-ben. Bár fantasztikusan nézett ki, Serge másodikként fejezte be a Magas Férfiak kategóriában Schwarzenegger-rel szemben, míg Lou Ferrigno lett a harmadik. Nagyszerű mellkasáról volt ismert, ami megrémisztette versenyzőtársait.

Az Acélizom című dokumentumfilm, Lou Ferrigno-val és Arnold Schwarzenegger-rel, az 1975-ös Mr. Olympia előtti eseményeket követi nyomon – a versenyre való készülést és annak végső fázisát is.

Szerződési okokból, Serge szerepe relatíve rövid; és nyilvánvalóan, bizonyos jelenetek, amikben szerepelt, nem kerülhettek bele a filmbe. Ezeket az epizódokat az „Én vagyok...Én és Isten” című könyvében tárgyalja részletesebben.

Az 1980-as években Serge rendszeresen szerepelt a Breakfast Included (Reggeli is benne van) című televíziós sorozat 60 epizódjában, Pierre Mondy-val és Marie-Christine Barrault-al, amelyben olyan szerepet játszott, ami a valós életét tükrözte, mint párizsi testépítő és edzőterem tulajdonos.

Az 1970-es évek során Nubret 3. helyezést ért el az 1973-as Mr. Olympia-n, 1975-ben pedig 2. lett. 1970-től 1975-ig az IFBB Europe elnöke volt, majd megalapította a WABBA-t 1976-ban. 1984-ig versenyzett, ekkor nyerte meg az utolsó titulusát, a WABBA Világbajnok címet. 2003-ban Gravelines-ban Nubret vendégként pózolt a WABBA Világbajnokságon 65 éves korában.

Testépítő díjak listája

 • 1958: Mr. Guadeloupe
 • 1960: IFBB Világ Legizmosabb Embere
 • 1970: NABBA Mister Universe 2. hely
 • 1970: IFBB Mr. Europe (Magas Férfiak)
 • 1972: IFBB Mr. Olympia (3. hely)
 • 1973: IFBB Mr. Olympia (2. hely)
 • 1974: IFBB Mr. Olympia (Nehézsúlyú, 3. hely)
 • 1975: IFBB Mr. Olympia (Nehézsúlyú, 2. hely)
 • 1976: Pro NABBA Mr. Universe
 • 1976: WBBG Mr. World (2. hely)
 • 1977: WBBG Mr. World
 • 1977: WBBG Mr. Olympus
 • 1981: Pro WABBA Világbajnokság
 • 1982: Pro WABBA Világbajnokság

 

Filozófiája

2006-ban a 68 éves Serge Nubret Louis-Xavier Babin-Lachaud-dal együttműködve megírta az “Én vagyok…Én és Isten” című könyvet. A könyv nem csupán önéletrajzi természetű, hanem tartalmazza a szerző keresztény hittel és misztikával kapcsolatos személyes elmélkedését is. Életének elbeszélésén keresztül, a könyv határozott állásfoglalást tartalmaz Isten evilági szerepével, a sors és a szabad akarat közötti konfliktussal valamint az evilági illúzióval kapcsolatban.

A könyvben kifejeződik az akarat a sikeresség valamint az Isten által kijelölt út követése iránt, ami a szerző “létezésének oka”.

Egy testépítő ikon elvesztése

Második munkája egy több, mint 400 oldalas önéletrajz “Hetven Év Fiatalon” címmel. Kiadásának idején (2009 áprilisában) kiderült, hogy Serge Nubret-t stroke érte Párizsban Franciaországban. 2009 márciusában, Nubret kómába esett és tartós vegetatív állapotban maradt 2011. április 19-én, 72 éves korában természetes okból bekövetkezett haláláig.

Serge Nubret (1938. október 6. – 2011. április 19.)

Ha többet szeretnél megtudni Serge Nubret munkáságáról itt találsz még pár infót:

http://www.schwarzenegger.it/mro/nubret.html

 

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone