Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Étkezési alapelvek – gyors összegzés

Étkezési alapelvek – gyors összegzés

Rendszeres étkezés minden nap, naponta legalább négyszer, minden nap közel azonos időben. Az étkezések között ne nassoljunk. El kellene hagyni a zsírban, olajban sült ételeket, az édességeket, a zsíros tejtermékeket (vaj, sajt,túró, zsíros tej), szinte mindegyik felvágottat, a nassolnivalókat. Alternatíva lehet a fent említett termékek Light verziója, diétakor azonban ezekkel is óvatosan kell bánni. Minden ételt grillezve, vízben párolva, roston sütve vagy nyersen kell elfogyasztani.

Egészítsük ki étrendünket táplálék-kiegészítőkkel: jó minőségű proteinporral, aminosavakkal, vitaminokkal, zsírégető termékekkel, ásványi anyag tartalmú készítményekkel. Ehhez a legjobb választás valamely prémium kategóriás gyártó, hiszen ott egyesével bevizsgált és papírozott, a legszigorúbb szabványoknak és szabályoknak megfelelő termékeket vásárolhatjátok meg.

Ételeink mennyiségét mindig mérjük. Ez megkönnyíti a diétázást, tudni fogjuk, hogy mennyivel kell csökkentenünk vagy növelnünk a bevitt ételmennyiséget. A tápanyagok mennyisége mindig fontosabb, mint a kalóriák száma.

Egy héten 2-3 kg-nál többet ne fogyjunk. Ha többet veszítünk súlyunkból, annak valószínű nagy része víz lesz. Ezt egy szénhidrátdúsabb étkezéssel visszaszedhetjük. Az optimális fogyás zsírból kb 0,5-2 kg / hét.

Soha ne koplaljunk! A túl kevés étel hasonlóan megakadályozhatja a zsírleadást, mint a túl sok. Kerüljük a gyümölcslevek fogyasztását! Ezekben rengeteg kalória van. Kerüljük ugyanakkor az édesítős dolgokat, nagyon túlmisztifikált édesítőszereket is, lehet, hogy több bennük a rákkeltő anyag, mint amennyit rövid távon nyerhetünk segítségükkel. A fegyelem jobb tanácsadó.

(*** Egy héten egyszer nyugodtan be lehet iktatni egy csaló étkezést, vagy csaló napot. Ekkor ehetünk olyan ételeket is, amelyek egyébként nem javasoltak, természetesen odafigyelve, ha csaló napról van szó)

 

Forrás: Trec Nutrition Magyarország

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone