Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár
Ön itt jár: > >

Ed Corney

Ed Corney

Ed Corney-ra (Edward) széleskörben úgy tekintenek, mint a legnagyszerűbb pózolóra, akit a testépítő sport valaha ismert. Ed megnyerte az IFBB Mr. America-t, az IFBB Mr. Universe-t, az IFBB 60-on felüli Masters Olympia-t (kétszer), valamint az IFBB Hírességek Csarnokának tagja.

Mint a testépítés aranykorának klasszikus alakja, továbbra is ezt a sportot szolgálja szóvivőként és nagykövetként.

Ed 1933. november 3-án született Hawaii-n. 1950-ben beállt az Egyesült Államok Parti Őrségébe, majd New York City-ben teljesített szolgálatát követően Kaliforniába költözött. Itt találkozott Millard Williamson testépítővel, aki a súlyzós edzések elkezdésére buzdította.

72 kilósan és 33 évesen, 1967-ben Corney benevezett első versenyére, az Észak Kaliforniában megrendezett Mr. Fremont-ra, amit meg is nyert. A következő évben megnyerte a Mr. Heart of California-t, a Mr. Northern California-t, valamint a Mr. Golden West-et.

Ed a testépítő sport létráján olyan lenyűgöző győzelmekkel folytatta a feljebb jutást, mint az 1970-es Iron Man, az 1971-es AAU Mr. California, a szintén 1971-es IFBB Mr. USA, az 1972-es IFBB Mr. America és az 1972-es IFBB Mr. Universe, ami az iraki Bagdadban került megrendezésre.

Corney még szélesebb körű elismerésre tett szert a Pumping Iron (Acélizom) című könyvben és annak filmváltozatában való megjelenésének köszönöhetően. A könyv borítóján és a filmplakáton is szerepelt. A filmben Ed-et nem csupán edzeni látjuk rendkívül unalmas intenzitással Arnold Schwarzenegger oldalán, hanem egyik klasszikus és egyedülálló pózából egy másikba tökéletesen átmenni, miközben Arnold megjegyzi, “Na ezt nevezem én pózolásnak”.

Corney-t úttörőnek számító pózváltásai megkülönböztették kortársaitól,  hihetetlen színpadi mutatványait pedig a mai napig nagyra becsülik és utánozzák.

1994-ben Corney visszatért a versenyzéshez. 1994-ben és 1995-ben is megnyerte a Masters Olympia-t a 60 éven felüliek kategóriájában, 1996-ban összesítésben 11. lett, 1997-ben pedig a 60 éven felüliek csoportjában 2. helyezést ért el.

1998-ban is versenyzett az egyetlen olyan Masters rendezvényen, amit az Arnold Schwarzenegger Classic-on tartottak.

Ha többet szeretnél megtudni Ed Corney munkáságáról itt találsz még pár infót:

http://www.edcorney.net/

https://www.facebook.com/pages/Ed-Corney/253813722997

http://www.schwarzenegger.it/mro/corney.html

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone