Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

Csajok az Edzőteremben!

Csajok az Edzőteremben!

 Előre is bocsánatot kell kérnem minden olyan megnyilvánulásért, ami szexistának tűnhet, és ez a cikk leginkább csak az én véleményemet tükrözi, és hogy mit vettem észre az edzőtermi lányokkal kapcsolatban.

Csak nemrégiben sikerült meggyőznöm néhány női ismerősömet, hogy jöjjenek le az edzőterembe az iskola után, és a masszív fickók, valamint a kemény sportolókkal kapcsolatos reakcióikat látva határoztam el, hogy megírom ezt a cikket. Kissé ijedtnek látszódtak, és arra emlékeztetett, hogy a legelső alkalommal lementem, ezek a srácok nekem is félelmetesnek tűntek, de kitartottam, és most már én is olyan félelmetesnek nézek ki, mint azok a srácok.

A barátaim nem vallanák be, de látszott rajtuk, hogy kissé kényelmetlenül érezték magukat ott. Úgy látszott, mintha nem tudnák, hogy mitévők legyenek, vagy hogy miért is vannak ott. Vagy a biciklin ültek és egész idő alatt pedáloztak, vagy engem követgettek, és azt csinálták, amint én, csak nem olyan intenzitással. Végül arra jutottam, hogy az átlagos lány fél attól, hogy megizzad. Mondtam nekik, hogy az izzadás jó dolog, mert gyakorlatilag megmutatja, hogy milyen keményen dolgozol. Ezután ők egy kissé elfáradtak, és kapkodták a levegőt, én pedig úsztam az izzadságban, és alig tudtam megmozdulni.

Ezzel a cikkel szeretnék még több lányt arra ösztönözni, hogy edzenek keményen, és tegyék túl magukat furcsa félelmükön az izzadságtól. Egy lánynak tartoztam ezzel a cikkel, aki írt egy email-t nekem, amiben azt mondta, hogy olvassa a cikkeimet és kérdezte, hogy mennyi időbe telne neki a hatkockás has kialakítása. Mondtam nekik valamit arról, hogy nem időre megy a dolog, minden attól függ, hogy milyen keményen edzel, és milyen gyakran. Nem tudok olyan lányról, akinek ne lenne baja valamilyen testrészével, és ez általában a mell, a fenék és a has.  De a lányok nem szeretnek izzadni, ezért a furcsa gépeket és a kemény munkát inkább elkerülik, pedig ismerik az előnyeit a rendszeres edzésnek és az egészséges étrendnek, de egyszerűen nem tetszik nekik az az út, ami oda vezet. Ezért nem mennek le az edzőterembe, és ülnek inkább otthon hülye szappanoperákat nézve és Bon Bonokat eszegetve.  Vagy azt hiszik, hogy a kevesebb evés elég ahhoz, hogy olyanná váljanak, ami szerintük szexi.  Ezért nem esznek és táplálkozási problémáik lesznek, vagy éhezésbe kezdenek.

Lányok, ha tényleg meg akarjátok változtatni az alakotokat, akkor jól kell bánnotok a testetekkel, hogy az is jól bánjon veletek. Ha tényleg törődtök a testetekkel, akkor:

1) Egyetek kiegyensúlyozott étrendet
2) Edzetek rendszeresen és legyen benne kardió és súlyzós edzés is.
3) Ne felejtsétek el, hogy a tükör lehet a legjobb barátotok, de a legrosszabb ellenségetek is.

Most lépésről lépésre megmutatom, hogyan léphettek rá a jobb alak felé vezető útra.

1) KIEGYENSÚLYOZOTT ÉTREND

  • Ha tudod, hogy nem egészséges, akkor ne edd meg.
  • Ha nem tudod, hogy jó-e ez neked, akkor olvasd el a tápanyag-összetételt a csomagoláson, ha még mindig bizonytalan vagy, akkor hallgass az ösztöneidre.
  • Ne foglalkozz a „szemét” kaják utáni vágyaddal (vagyis a csokoládé és a jégkrém)
  • Figyelj rá, hogy eleget egyél a nap folyamán, étkezz napi 4-6-szor, hogy ne hagyd pihenni az anyagcserédet.
  • Kérd ki az orvosod véleményét, ha további tanácsra van szükséged.

2) EDZÉS

  • Ne hagyatkozz kizárólag a kardióra a zsírleadáshoz, súlyzós edzésre is szükséged van (nem egy picike 4,5 kilogrammra, vegyél fel valami nehezebbet).
  • Végezd pontosan a gyakorlatokat.
  • Csinálj egy edzéstervet, olvasd el a másik cikkemet, a „A Tökéletes Edzésterv Megírása”.
  • Legyél türelmes a testeddel, a változás nem fog megtörténni egy nap alatt.

3) A TÜKÖR

Persze, a tükör jó dolog, de ha úgy gondolod, hogy az alakod egy kissé darabos, akkor a tükör csak eltemeti az önbizalmadat, mint egy rothadó koporsót.

- Ahelyett, hogy állandóan a tükörbe bámulnád magadat, fektess be egy Polaroid kamerába, és készíts képeket magadról körülbelül hetente, és meglátod majd, hogy a tested milyen gyorsan változik.

És soha ne felejtsd el a bölcs Yoda mester szavait "Tedd, vagy Ne Tedd, nincs olyan, hogy megpróbálom". Ezért ha meg akarod változtatni az életstílusodat és a testedet, akkor tedd azt rendesen.

Írta: Bryan Kenny

Forrás: bodybuilding.com

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone