Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

CrossFit: A mentális határok áttörése

CrossFit: A mentális határok áttörése

 

Az elme egy igen erőteljes valami, ami átsegíthet a kemény időkön, de egyben össze is omolhat mint Greg Norman az 1996-os golf mestertornán. Az igazán erősek megtanulják, hogy miként zabolázzák meg az elméjüket, amikor az elkezd "visszapofázni" vagy sírni, hogy hagyd abba, amit csinálsz. A gyengék pedig hagyják, hogy átvegye az irányítást és uralja őket. Lehetséges kidolgozni stratégiákat, hogy áttörd a mentális korlátokat? Abszolúte! Én a következő pár módon akadályozom meg, hogy a kisfőnök a fejemben átvegye az irányítást.

Csak még 1 ismétlés!
Amikor a hang a fejedben azért könyörög, hogy "tedd le a súlyt!" vagy "gyere le a rúdról!", akkor azzal vághatsz vissza, hogy "csak még 1 ismétlést!" Még 1 ismétlés kikényszerítése akkor, amikor belül mindened azt sugallja, hogy állj meg, egy nagyszerű módja a mentális izmaid fejlesztésének, és legközelebb lehet, hogy már 2 további ismétlésre leszel képes. Idővel ez épülni fog és elkezded tudni uralni a belső hangokat.

Kis célok
Amikor egy feladatsor közepén vagyok, akkor mindig kitűzök egy kisebb célt a fejemben. És ezek a kis célok összeadódnak nagy eredményekké. Például, amikor a WOD (a nap edzésprogramja) 30 nehéz thrustert ír elő (mellen guggolásból láblökéses nyomás), akkor az első célom lehet, hogy csak 5 ismétlés teljesítése. Amikor megvan az 5 és még mindig jól érzem magam, akkor elkezdek arra gondolni, hogy "oké, akkor még ötöt pihenő nélkül". És aztán tíznél, amikor már elkezdek fáradni, akkor megdumálom magammal, hogy "csak még kettőt!" De 12-nél lehet, hogy bevetem a "csak még 1-et!" módszert és újra és újra... hirtelen pedig ott találom magam 16-20 ismétlésnél, ami elég közel van a 30-hoz, hogy kis szusszanás után akár már egyben is befejezzem, vagy akár egyesével lefaragjam a maradékot.

Törj át a falon!
A régi birkózó edzőm szokta üvölteni nekünk, amikor látta, hogy mentálisan kezdünk megtörni, hogy "Törj át a falon, csak így válhatsz erőssé!" Ezt újra és újra belénk verte. Alig bírtunk már lábra állni a szőnyegen, de nem akartuk elveszteni a mentális csatát, így addig küzdöttünk, amíg ténylegesen fizikailag nem tudtunk már lábra állni. Ez annyira belém vésődött, hogy most is, amikor a dolgok nehézzé válnak, hallom az edzőmet ordítani: "Törj át a falon!"

A tested többet képes elviselni, mint amit az elméd gondol. Ne hagyd, hogy a kisfőnök a fejedben legyőzzön mutasd meg, hogy ki is az igazi BOSS!

Írta: Josh Bridges

(Josh Bridges — aktív NAVY SEAL —CROSSFIT GAMES 2. helyezettje. Idén szolgálati kötelezettségei miatt nem tudott indulni.)

Forrás: bodybuilding.com

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone