Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

“Az Óriásölő”

Danny Padilla

“Az Óriásölő”

Született: 1951. április 3-án Rochesterben, New York államban

Az Óriásölő. Ez egy találó becenév volt Danny Padillára, aki 157 cm-es magasságával rendszeresen legyőzte sokkal magasabb ellenfeleit profi testépítő karrierje során, ami 22 éven át tartott.

Valójában, azoknak a profi versenyeknek a 96%-ában, amikre Padilla benevezett, benne volt az első 10-ben, és sokak számára még mindig ő a legjobb alacsony termetű profi testépítő. Arnold Schwarzenegger azt mondta róla, Padilla rendelkezik a legjobb szimmetriával a testépítők közül. Mindezen okokból került be a Hírességek Csarnokába.

Danny 1951. április 3-án született a New York állambeli Rochesterben, Ramon és Frances Padilla hatodik gyermekeként. Danny 1958 körül kezdett el edzeni, amikor első osztályos korában kezébe került egy testépítő magazin, ami arra ösztönözte, hogy ő maga is testépítővé váljon.

Csomagküldő szolgálattól rendelt kurzusokat, néhány rögtönzőtt súlyzót használt, és elvégzett néhány emelést. Kitartásának jutalma, a kemény munkával megszerzett izomzat később felhívta a középiskolás edzők figyelmét, akik arra kérték, legyen birkózó, vagy tornász, vagy focista. Számos más sport vonzereje ellenére, Danny egyedül arra koncentrált, hogy versenyző bodybuilder legyen.

1970-ben a 18 éves Padilla megnyerte első versenyén a Mr. Rochester címet. Ezután országos versenyekkel folytatta, ami nem volt könnyű menet számára: 1972-ben 8. helyezett lett az AAU Jr. Mr. America versenyen Yorkban, Pennsylvania-ban, majd ’73-ban ugyanezen a versenyen 15. helyre csúszott. Egy hónappal később, az AAU Mr. America-n is csak 15. lett.

A következő győzelmét – a Mr. Syracuse-t – egy hónappal a 23. születésnapja előtt aratta, ám az 1974-es AAU Mr. America-n elért 18. helyezése járult hozzá ahhoz a váratlan döntéséhez, hogy áttér az IFBB-hez. Az ezt követő évben a Felt Forum Theater-ben, a régi Madison Square Garden-ben az 1975-ös IFBB Mr. USA vesenyen 10 cm-rel alacsonyabb volt az alacsony osztály 168 cm-es magassági határánál, de így is nyert az osztályában.

 Összesítettben is győzelmet aratott a középmagas valamint a magas osztály nyertesei, Roger Callard és Danny Gable fölött. Ekkor született meg az Óriásölő. A következő évben csak Mike Mentzer tudta Padillát megverni az IFBB Mr. America-n New York City-ben.

Padilla IFBB profi karrierje 1978-ban indult be Los Angelesben, amikor 27 évesen második helyezett lett Robby Robinson mögött a Pro World-ön.

Valójában, minden alkalommal, amikor Padilla második helyezést ért el az IFBB profi versenyeken, a győztest mindig Robinsonnak hívták (kétszer Robby-nak, egyszer Eddie-nek). Összességében, Padilla a 26 IFBB versenye felében benne volt az első 5-ben.

1990-ben Padilla otthagyta az IFBB-t Vince McMahon induló Bodybuilding Világszövetségéért (WBF). Padilla indult a szövetség által rendezett összesen 2 versenyen, de egyik alkalommal sem jutott be az első 5-be.

Körülbelül két évvel azután, hogy a WBF kudarcba fulladt, Padilla viszzatért az IFBB-be, a Masters Olympia kategóriába. 1994-ben 7. helyezést sikerült szereznie, hat évvel később pedig 10. helyet. Azután, 49 évesen, Padilla – akit néhányan a legjobban kigyúrt testépítőnek tartottak a hozzá hasonló magasságúak közül – visszavonult a versenyzéstől, magasságát megcáfoló örökséget hagyva maga után.

Pretoria-ban nem volt szerencséje. Csupán néhány perccel a Universe show kezdete előtt közölték Padillával, hogy nem versenyezhet. Az IFBB úgy döntött, inkább két nehézsúlyú – Ken Waller és Mike Katz –  és egy középsúlyú, Robby Robinson képviselje az Egyesült Államokat. Az indoklásuk az volt, hogy mivel Katz visszavonul, engedjék meg neki, hogy utoljára még megnyerje a Universe-t. Padilla gyorsan taktikázva helyet kapott a portugál csapatban. Magabiztos volt, hogy megnyeri a könnyűsúlyú kategóriát, és eltökélte, hogy versenyezni fog. A versenyre való készülése, a Dél-Afrikába utazása és több órás filmforgatáson való részvétele után haza akarta vinni a címet, még ha portugál zászló alatt is. Az IFBB viszont ezt nem akarta.

Padillát kizárták, elkerülve azt, amit ők “szégyennek” gondoltak a szervezetre nézve, hogy Padilla esetleg nyer Portugáliának.

Padilla “látható lábjegyzet” a Pumping Iron (Acélizom) című filmben. A film készítői kénytelenek voltak kivágni a filmbeli jeleneteinek nagy részét, mert az IFBB nem akarta, hogy az egész eset bemutatásra kerüljön.

Több infót szeretnél Danny Padilla-ról,itt találsz pár elérhetőséget:

http://www.dannypadilla.com/

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone