Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

A testépítés és a pozitív gondolkodás

A testépítés és a pozitív gondolkodás

A két témát nem feltétlenül szoktuk együtt emlegetni. Mégis egyik nélkül, úgymond nehezen állná meg a helyét a másik. Lássuk ezt egy kicsit részlétesebben: Vehetjük az ősrégi példát a félig teli illetve félig üres pohárral, ki hogy tekint rá. Azonban ez a közhely, rávilágíthat egy cseppet sem közhelyes dologra, ha jól értelmezzük.

Nézzük csak meg a mai fiatalokat. Nem akarok ítélkezni, de a mai generáció erősen két irányba húz. Sajnos a nagyobb része az, aki nem értékel semmit (beleértve saját magukat).Gyakorlatilag komolyabb problémájuk igazából nincs, mégis a környezet, a neveltetés, vagy egyéb okok miatt egyszerűen negatívak, sokszor ok nélkül. Ebben a kategóriában találhatóak meg azok, akik fiú létükre lánynak néznek ki és fordítva.

A legelkeserítőbb ebben az, hogy ezek a fiatalok kevés eséllyel lesznek boldog felnőttek. Öngyilkosságról szóló blogok, önutálatról és sok - sok egyéb negatív dologról szóló ingyenes tárhelyen található írások, amelyek segélykiáltások, vagy éppen csak figyelemfelkeltések.  A helyzet az, hogy az ilyen emberek (gyerekek?) 90%-ának van lakhelye, van családjuk, van étel az asztalukon, van mit felvenniük, van miről írják az elmebeteg blogokat, és mégsem tudnak ezek közül semmit sem értékelni. Ehelyett siránkoznak hogy semmire nem jók. De ők döntöttek így....

Szerencsére az edzőteremben ritkán találkozhatunk ilyen egyedekkel, és ennek meg is van az oka. Akik adnak annyit magukra, hogy elmenjenek naponta edzeni, illetve egészségesen éljenek, kicsit másképp tekintenek a dolgokra.Nem siránkoznak, nem sajnáltatják magukat és nem utálják magukat. Éppen azon vannak hogy javítsanak kinézetükön, megjelenésükön, hozzáállásukon vagy hangulatukon.

Mi a különbség a két csoport közt? Aki csak siránkozik, hogy semmi sem sikerül neki, annak egyértelműen semmi sem fog sikerülni, hiszen ő maga sem hiszi el, hogy bármi is sikerülhet számára.Aki lépéseket tesz annak érdekében, hogy jobbá tegye saját életét és környezetét, az sikereket ér el.Nem csak az edzőtermi edzés, segíthet azoknak, akiket már fiatalon elkapott a "minden sz*r" mentalitás. Bármilyen sport, vagy hobbi jót tesz, megváltoztatja a gondolkodásmódot, fellebbenti a sötét leplet és megadja a lehetőséget egy teljesebb élethez, a lelki és testi egészséghez. 

Van egy remek idézet, amely rendkívül  egyszerű de mégis hatalmas mondanivaló van mögötte: "Ugorj egy nagyot és alattad lesz a védőháló". Ez is csak azoknak mondhat sokat, akik ugrottak...A lényeg tehát: ha gondolkodásunk pozitív, akkor hozzáállásunk is az. Ha a pozitív hozzáállás megvan a dolgokhoz, akkor nagyon ritkán sülnek el rosszul a dolgok. És ha mégis, van erőnk újrakezdeni.Ha gondolkodásunk alapból negatív, ne számítsunk jó eredményekre, semmilyen téren. Mint az hangsúlyozva van: nem csak azokra vonatkoznak ezek a dolgok, akik edzőterembe járnak, és akik nem, és nem is csak a mai fiatalokra. Ennél kicsit összetettebb a dolog.

Akik rosszul viszonyulnak a dolgokhoz, az élethez azoknak meggyőződésük, hogy az élet rossz, nincs pénz, nincs munka, nincs lehetőség. Mit csinálnak ezek az emberek amikor kapnak egy álláslehetőséget, vagy pénzkeresési lehetőséget? Átverést szimatolnak, nem tartják magukat elég jónak, és nem is tesznek semmit annak érdekében, hogy esélyük legyen megszerezni az adott pályázatot, hiszen "nincs munka, és nincs pénz, nincs lehetőség" (szerintük). És ezzel máris elégtételt vettek, hogy igazuk van. Az az ember, aki célokat tűz ki maga elé, biztos magában, és elszánt, az sokkal nagyobb eséllyel indul az élet minden területén. Nézzük meg a csajozást: aki nem magabiztos, esélye sincs egy lánynál!

Nem is ad magának esélyt, hiszen nem elég magabiztos ahhoz hogy valakit elhívjon randizni. Itt jön ismét képbe a testépítés. Mint minden sport, a testépítés is megtanít küzdeni, megtanít célokat felállítani, megadja a lehetőséget, hogy sikereket érjünk el, hogy magabiztosabbak ezáltal sikeresebbek legyünk. És nem egy sport van, amelyik ezeket a lehetőségeket megadja. Mindössze ki kell használni, ki kell próbálni és megtalálni a nekünk legmegfelelőbbet.

A pozitív hozzáállás mindig jobb eredményeket hoz, mint a negatív. Nem azt állítom, hogy ha pozitívan gondolkodunk akkor minden jobb lesz. De egy biztos: sokkal de sokkal jobban kezeljük a helyzeteket, ha pozitív a hozzáállásunk. És ezzel semmit sem veszíthetünk. Pont annyi energiába kerül pozitívnak lenni, mint negatívnak!

Összefoglalva:

A testépítés, mint életmód egy nagyon jó eszköz arra, hogy ne úgy lássuk a világot, mint az átlag, hétköznapokba beleunt szürke emberek, akik zombik módjára ülnek fel a metróra, isszák meg a kávét és kezdenek el dolgozni a négy fal között, majd hazamennek bekapcsolják a tv-t és másnap kezdik újból a rutint.

A testépítés lehetőséget adhat(na) a fiataloknak, hogy elérjék céljaikat. Tanulják meg, hogy a test és a lélek ereje egyaránt fejleszthető, és nem szabad negatívan hozzáállni a mindennapokhoz, és sajnáltatni magunkat. Sikereket csak azok érnek el, akik megdolgoznak érte, és akik pozitívan állnak a nehéz helyzetek elé.

 

Írta: Jason Ferruggia

Forrás: bodybuilding.com 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone