Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

A kurkuma jobb mint a Prozac

A kurkuma jobb mint a Prozac

Egy közelmúltban a Phytotherapy Research című lapban megjelent tanulmány szerint a kurkuma hatóanyaga, a kurkumin, antidepresszáns hatású.

Nem ez az első tanulmány, amely arra utal, hogy a kurkuma szerepet játszhat a hangulatunk javításában, de ez az első randomizált, kontrollált klinikai vizsgálat a maga nemében. 

A kutatók a kurkumin hatását hasonlították össze az egyik legnépszerűbb gyógyszer, a Prozac (fluoxetin) hatásával. Alkalmazták mindkettőt együtt, és külön-külön is, 60, súlyos depresszióval (MDD) diagnosztizált beteg esetében.

Öngyilkos mellékhatások nélkül

A kurkuma úgy bizonyult hatékonynak a depresszió kezelésében, hogy közben nem okozott öngyilkossági gondolatokat, vagy egyéb pszichés zavarokat, amelyek a Prozac jól dokumentált és ijesztő mellékhatásai. Ha kurkumát eszik valaki, nem érzi majd azt, hogy a villamos alá kell rúgnia a mellette álló idős hölgyet vagy le kell szúrni a NAV ellenőrt aki a könyvelését akarja átnézni.

A kurkuma további potenciális előnyei 

A kurkuma ígéretesnek tűnik számos egyéb egészség megőrzési területen. Egyes kutatások szerint jelentősen képes javítani különféle gyulladásos állapotokon, cukorbetegségen, támogatja a fogyást, és csökkenti a rák és a szívbetegségek kockázatát. Több helyen használták külsőleg sebgyógyításra, pattanások kezelésére, és mint természetes fájdalomcsillapító. 

Amennyiben kedveli az ízét, számos ételbe belekeverhető, de vannak magas kurkuma tartalmú kapszulák is a piacon azoknak, akik terápiás mennyiségben kívánják fogyasztani.

forrás: naturhirek.hu

2015.március 06.
Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone