Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár
Ön itt jár: > >

A kurkuma

A kurkuma

A kurkuma (Curcuma longa) fűszer és gyógynövény. A népi gyógyászatban többféle panasz kezelésére alkalmazzák sikerrel.  Angol neve: turmeric, míg a magyar népies neve: kurkunna gyökér, indiai sáfrány. Hazája Ázsia, Kína és az indiai szigetek.

A fűszert,a sárga színű gyömbérre emlékeztető gyöktörzsében és gumójában (Curcumae rhizoma) lévő méregmentes,sárga festékanyaga (kurkumin) adja,amit sajátos aromáját,sárga festőszíne miatt kedvelnek.

A Worcester-mártás és curry fűszerkeverékek alkotórésze, de használják tésztafélék, levesek színének, ízének javítására is. Étvágygerjesztő hatású.

Régóta kedvelt növény,és nem csak a gasztronómia terén arat sikereket,hanem a gyógyításban is. A kurkuma fő hatóanyaga a kurkumin.

A kurkuma legfeljebb 5%-ban tartalmaz kurkumint, ami egy polifenol vegyület. A kurkumin maga a kurkuma hatóanyaga és sok helyen használják az élelmiszerekbe adalékanyagként,de napjainkban inkább az ízületi problémákra gyakorolt jótékony hatása miatt kezdik megismerni és keresni. A kurkumin  pH indikátor,vagyis savas közegben sárgásabb,lúgosabb,lúgos közegben élénkpirosas színezetet vesz fel.

Hozzájárul még a bélrendszer megfelelő működéséhez,az emésztéshez az intesztinális komfortérzéshez.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone