Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

A 6 legdurvább diétahiba

A 6 legdurvább diétahiba

1. Ne vedd túl alacsonyra a kalóriákat!
Ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyi szükséges lenne, akkor az energia deficitet okozhat a testedben. Ha viszont rendesen, lassan csökkented, mindezek a hatások kiküszöbölhetõek. 

Megoldás: Kevésbé csökkentsd a szénhidrátot. A kezdeti kalória bevitelt elõször csak 10%-kal csökkentsd le. 

2. Ne vedd be az extrém fehérje mítoszt!
Az csak egy legenda, hogy ha kevesebb szénhidrátot viszel be, akkor magasabb fehérje mennyiségre van szükséged. Természetesen az extra fehérje úgy mûködik ilyenkor, mint a test üzemanyaga, segít, hogy ne veszíts izmot diéta közben. De sok testépítõ beleesik abba a hibába, hogy extrém magas fehérjemennyiséget visz be, sokkal többet, mint amennyire a szervezetének valójában szüksége lenne. 

Megoldás: Tartsd be a szabályt, semmiképp se vigyél be több fehérjét, mint, 3,3 gramm/ testsúlykilogramm diéta idején. Ha túl sok fehérjét viszel be, akkor az zsírként is elraktározódhat a testeden. 

3. Ne félj a szénhidrátoktól!
A szénhidrátok egy része barát, a másik része ellenség. Segít izmot építeni, és segít az inzulintermelésben,  és segít a zsírvesztésben is. Sokan alacsonyszénhidrát diétát javasolnak, ami nem is rossz ötlet, mert akkor a testzsírt használja üzemanyagként a szervezet. Azonban ha túl kevés a szénhidrát, akkor a test az izomból fogja elõállítani az üzemanyagot, és ezáltal nem zsírt bont, hanem izmot. 

Megoldás: Fogyassz 2,2 g szánhidrát/ testsúlykilogramm mennyiséget, az alacsonyszénhidrát diétád idején, így a testzsírod fogod bontani, nem pedig az izmaid. 

4. Idõben egyél szénhidrátot!
Az összes szénhidrátmennyiséget 5-6 étkezésre kell elosztani. De sok testépítõ inkább estére hagyja a szénhidrátbevitel nagy részét.  Pedig az utolsó étkezés segít a legtöbb zsír elégetésében.

Megoldás: Hagyd ki a szénhidrátot az utolsó étkezésedbõl, a legtöbbet reggelihez, ill. edzés után fogyaszd. Ezek azok az étkezések, amikor több szénhidrátra van szükséged. A legjobb szénhidrát feldolgozás reggel van, a glikogénraktárakba szállítja a szervezet, és jobb az inzulinháztartás is. Az edzés utáni étkezés szintén a glikogénraktárakat tölti, valamint segít az izmoknak regenerálódni az edzés után.  Valamint ilyenkor izmot építesz, nem pedig testzsírt növelsz.

5. Ne diétázz túl!
Tudjuk, hogy a túl kemény edzés, és a túl sok tréning izomvesztéshez vezethet. Ugyanez igaz a diétával is. Ha 24/7-ben diétázol szünet nélkül, a metabolikus rendszered felborul.

Megoldás:  A diétád alatt alkalmazd a 4 nap diéta, 1 nap nem  rendszert. A négy napba 2,2 g/testsúly kg mennyiséget vegyél magadhoz úgy, hogy az utolsó étkezéssel ne vigyél be szénhidrátot. Az ötödik napon függeszd fel a diétát, és drámaian emeld meg a szénhidrátot, egészen 6,7 g/ testsúly kilogrammig. Ez a módszer egyensúlyban fogja tartani a metabolikus rendszered. 

6. Ne kardiózz túl sokat!
A fogyás két legbiztosabb módja a mozgás és a kevesebb kalória bevitel. A túl sok kardió leejti a tesztoszteronszintet, amely hatására az izom könnyebben bomlik.

Megoldás: Használd a biciklit vagy a futógépet, hetente maximum négyszer, maximum 30-40 percig. Ez majd segít a testzsír csökkentésében anélkül, hogy leejtené a tesztoszteronszintet. 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone