Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

60 szabály a legjobb fizikumért III. rész

20 Táplálékkiegészítő tipp:

1. Jó reggelt fehérje
Ébredés után nem árt, ha iszol egy turmixot, kb. 30 perccel a reggeli előtt. Ez pótolja az éjszaka folyamán elhasznált energiát.

2. Edzés előtti fehérje
20-30 gramm fehérjét fogyassz az első edzésed előtt a fehérjéből. Ahogy mondani szokták, ez majd segít berúgni a motort, és az edzés alatt a véráramba juttatja az aminosavakat.

3. Edzés utáni fehérje
Hogy feltöltsd, a raktárakat 40-50 gramm fehérjét fogyassz 30 percen belül az edzésed után. Ez biztosítja, hogy az elpusztult izomrostokat újjá tudod építeni.

4. Edzés utáni egyszer szénhidrát
Minden edzésnapon a tréning után egyszerű szénhidrátot kell fogyasztani. Ezt pótolhatod gyümölcsléből, de vitargot is használhatsz. Ez a gyors inzulinlöket segít a regenerálódásban.

5. Edzés utáni kazein
Ha belefér a költségvetésedbe, akkor 10-20 gramm edzés utáni shake-et igyál, amely kazeinből van. Több kutatás igazolja, hogy ez azonnal regenerálja a szervezetedet.

6. Kazein lefekvés előtt
A másik időpont, amikor jó fogyasztani a kazeint, az az esti, lefekvés előtti szakasz. Amíg alvás közben gyakorlatilag böjtölsz, a lassúfelszívódású fehérje nagyon jól szinten tart.



7. Edzés előtti kreatin
Mindenki tudja, hogy a kreatin milyen hasznos. Átitatja az izmokat folyadékkal, segíti a proteinszintézist, fellendíti a regenerálódást a sorozatok között és az edzés után is. 3-5 grammot fogyassz ebből edzés előtt.

8. Edzés utáni kreatin
Újra ez egy jó időpont a tápanyagok pótlására. Maximum 30 perccel az edzés után fogyaszd, ne később, szintén 3-5 grammot igyál belőle (ahogy edzés előtt is) edzés után.

9. Glutamin
Egy újabb táplálékkiegészítő, amely gazdagon juttat aminosavakat az izomsejtekbe. A glutamin segít a regenerációban és erősíti az immunrendszert. 10- vagy több grammot fogyassz belőle edzés előtt és edzés után is.



10. Karnitin
Egy másik kieg, amely a színfalak mögött dolgozik. A karnitin segít eljuttatni a zsírt az izomsejtek magjába, amely energiává alakítja. 1 grammot fogyassz belőle reggel, edzés előtt, edzés után és lefekvés előtt.

11. ZMA éjszakára
A cink a magnézium, és a B6-vitamin keveréke megnöveli az IGF-1 és a tesztoszteron-szintet. 30-60 perccel lefekvés előtt fogyassz 30 mg cinket, 450 mg magnéziumot, és 10 mg B6-vitamint. 


12. Az antioxidáns C-vitamin
Ez a vitamin egy erős hatású kiegészítő, amelyet igazából nem érzel, miközben használod. Erősíti az immunrendszert, amitől te is erősebb és ellenállóbb leszel. Nagyjából 500 mg-ot fogyassz belőle az edzés utáni rendes étkezésedhez.



13. Az antioxidáns E-vitamin
Az E-vitamin sokat segít, hogy ne pusztuljanak el az izomsejtek. Erre az antioxidánsra szüksége van a bőrnek, a körömnek és a hajnak is. 200-400 IU-t fogyassz belőle az edzés utáni étkezésedhez.

14. BCAA
A BCAA leucinból, izoleucinból és valinból áll, amely üzemanyagot biztosít a szervezetnek az edzéshez. Ha más időben is szeded a BCAA-t, akkor elősegíted a proteinszintézist,valamint megakadályozhatod a kortizol termelődését, amely egy katabolikus (lebontó) hormon. 5 -10 grammot fogyassz belőle ébredés után, valamint edzés előtt és után.

15. Arginin
Nitrogénoxid fokozóként működik. Az arginin egy erős kiegészítő, a jó tulajdonságai között megtalálható az, hogy emeli a vérnyomást, ezzel segíti, hogy a hormonok és a tápanyagok minél gyorsabban eljussanak a „helyükre”. 2-3 grammot fogyassz ebből ébredés után, edzés előtt, és 30-60 perccel lefekvés előtt.



16. Próbáld ki a zöldteát
A zöldtea a zsírvesztésben segít. Koffeinnel kombinálva a zöldtea összetevői erős természetes antioxidánsok. Egy csésze, háromszor egy nap, étkezések előtt segítik a regenerációt és a zsírvesztést.

17. Egyszerre csak egy kieget
Annyi táplálékkiegészítőről lehet olvasni, de honnan tudod, hogy melyik igazán jó, és melyik csak pénzkidobás? Szedd 4-6 hétig, és dokumentáld az érzéseidet, vagy a látványt. Ezután tudni fogod, hogy melyek azok, amelyekre tényleg szükséged van ahhoz, hogy elérd a célod.

18. Nem kell minden kieg
Nem meglepő, hogy vannak olyan táplálékkiegészítők, amelyek a haverodnak hatnak, de neked nem. Ez nem jelenti azt, hogy azok rosszak lennének, csak más az anyagcseréje mindenkinek, máshogy viszonyul a teste. De légy türelmes, és eljutsz majd ahhoz, amely hat neked.

19. Egy-két táplálékkiegészítőnek hagyj hatóidőt
Adj időt a különleges tápkiegeknek, hogy kifejtsék a hatásukat. Türelmesnek kell lenned ahhoz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb termékeket.

20. Nézz meg kínálatunkat!
Ez az oldal széles körben bemutatja a táplálékkiegészítőket, ahol te is kiválaszthatod a kedvencedet, és meg is rendelheted. Sok cikket is találsz, amellyel tovább képezheted magad.

Forrás: bodybuilding.com

Elsõ rész ITT!

Második rész ITT!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone