Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

5 tipp a magas vérzsír ellen

5 tipp a magas vérzsír ellen

Vannak zsírok amik nem csücsülnek valahol a testben hanem a vérben keringenek és okoznak különféle szív- és érrendszeri elváltozásokat.

A két legismertebb, amit minden laborvizsgálat során megmérnek, a koleszterin és a triglicerid.

Normál esetben a vérben csak kis mennyiségű triglicerid van jelen. Bár zsírokról van szó, a trigliceridek nemcsak zsírban gazdag élelmiszerek fogyasztásával juthatnak a szervezetünkbe. A mai kor emberére jellemző túlzott szénhidrát fogyasztás esetén a szervezetünk triglicerideket állít elő - talán raktározás céljából. Bár nem minden ember esetében, de a legtöbbünknél a megemelkedett inzulinszint is triglicerid emelkedéshez vezet, ami ugyancsak a mindenáron való tárolásra utalhat.

Van öt olyan dolog ami segít lejjebb tolni a vérzsírszintet

  • Rendszeres testmozgás - nem sok, de rendszeres. A napi 30 perc gyaloglás jobb mint heti 1-2 több órás edzés.
  • Fogyás - már egy-két kilogramm fogyás is normalizálni tudja a megemelkedett vérzsírszintet azoknál ahol ez a probléma magasabb testsúllyal párosul.
  • Már csekély mennyiségű alkohol is emeli a vérzsírszintet amennyiben azt rendszeresen fogyasztja valaki. Napi egyetlen sör már képes erre.
  • Omega-3 zsírtartalmú ételek (halak vagy lenmag) csökkentik a vérzsírok mennyiségét amennyiben jelentős mennyiségben tartalmazza az étrendünk.
  • Csökkentse a szénhidrátok és cukrok mennyiségét az étrendjében

Van pár olyan étrendkiegészítő, ami hozzájárul az egészséges vérzsírszintek fenntartásához. Ilyenek a Q10 koenzim, a magnézium és az omega-3 tartalmú kapszulák..

forrás: naturhirek


2014.09.02

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone