Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

10 természetes megoldás magas vérnyomás esetén!

10 természetes megoldás magas vérnyomás esetén!

A magas vérnyomásnak nincs varázsszere. Sokan 4-6 különféle vérnyomáscsökkentőt szednek napi rendszerességgel évek, néha évtizedek óta. A mellékhatások tűrése mellett azzal kell szembesülniük, hogy a gyógyszerek mellett is magas vagy erősen ingadozó a vérnyomásuk.

Pedig a magas vérnyomás olyan mértékben javítható apró, mindenki által kivitelezhető természetes módszerekkel, hogy az esetek 90 százalékában egyáltalán nincs szükség semmiféle gyógyszeres vagy műtéti kezelésre.

1,Nem séta! Gyaloglás!

A legtöbb javulást a mozgás hozza. Egy gyors ütemben végzett gyaloglás 6-8 Hgmm-el csökkenti átlagosan a magas vérnyomást az első hónapban, ami nagyon jelentős. A hét legtöbb napján, szabadban végzett 30 perc erőteljes gyaloglás szükséges. Emelje a távolságot vagy a tempót, amikor már nem jelent kihívást a dolog.

2,Helyes légzés!

Végezzen légző gyakorlatokat,csökkenti azon hormonok termelődését ,amik a renin nevű vese által termelt enzim termelést szabályozzák. Reggel és este álljon meg 5 percre és végezzen lassú karkörzést vagy bármilyen gyakorlatot, miközben mély lélegzeteket vesz, és lassan fújja ki. Ezzel is csökkenti 2-3 Hgmm-el a vérnyomást.

3,Krumpli

A hiányos táplálkozás magában is képes magas vérnyomást okozni. Egy 2006-os tanulmányban több tízezer magas vérnyomásos embert vizsgáltak és azt találták,hogy napi 2gramm kálium bevitele a normál európai étrend felett 2.54 Hgmm szisztolés vérnyomáscsökkenést okozott. És ez csak két szem krumpli!

4,Csoki

Napi 10 gramm 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé 2 Hgmm-el csökkentette vizsgálatban résztvevők jelentős részének magas vérnyomását mindössze 2 hét alatt.

5,Q10

Van egy étrendkiegészítő ami a sejtek energiatermelésével van kapcsolatban és egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint akár 10Hgmm-el is csökkentheti a vérnyomást, amennyiben napi 3 alkalommal 60-100mg-ot fogyaszt belőle valaki.

6,Alkohol

Még ha az olvasók egy része meg is kövez, akkor is el kell mondanom,hogy van az alkohol tartalmú italoknak terápiás értéke. Sajnos az alkohol egy olyan gyógyszer, ahol a terápiás adag és a káros adag között igen vékony a sáv, tehát senki ne hivatkozzon ránk, ha este bedob egy felest!

Viszont egy tanulmány ,ami azt vizsgálta,hogy a magas vérnyomás milyen módon reagál az alkohol fogyasztásra,azt találta,hogy a negyed adag alkohol előnyösen,míg az egész adag hátrányosan hat a magas vérnyomásra. Az „adag” a publikáció szerint 3.5dl sör vagy 1.5dl bort jelent. Tehát! Fontos! A terápiás mennyiség kevesebb, mint egy dl sör vagy fél kupica bor. Egy pohár bor vagy egy üveg sör nem a terápia része!

A várható javulás sem kevés. A vizsgálatban átlagosan 3.5Hgmm volt magas vérnyomás csökkenés.

7,Tea

A gyógyteák igen jó hatással vannak a szervezet minden funkciójára.6 hét alatt 7 Hgmm csökkenés, bármelyik vényköteles gyógyszer dicsőségére válna, de ezt az eredményt hibiszkusz tartalmú gyógytea keverékkel érték el. A magas hibiszkusz tartalmú teát pedig minden gyógynövényboltban beszerezheti.

8,…óra munka,8 óra pihenés…

Heti 40 óránál többet tölteni az irodában 15%-al emeli meg a vérnyomást. A túlóra nem csak vérnyomás emelkedést okozhat, hanem azt is, hogy nem marad időnk sportolni.

9,Klasszikus zene

Fogtak 28 magas vérnyomásos felnőttet, akik már szedtek valamilyen vérnyomáscsökkentő gyógyszert. Változatos klasszikus, kelta és indián zenét hallgattattak velük és az első héten 3.2 ponttal, egy hónap alatt pedig átlagosan 4.4 ponttal csökkent a vérnyomásuk.

10,Fokhagyma

5-14 órával a fokhagyma fogyasztását követően a magas vérnyomásos esetek felének számottevően csökkent a vérnyomása egy kutatás során.

Bár varázsszer nincs a természetgyógyászatban ,ha összeszámolnánk,hogy a fenti 10 módszer mennyi vérnyomás csökkenést okozhat,úgy találnánk ,hogy minden ismert gyógyszernél hatékonyabb.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone