Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint. Bezár

10 edzés-viselkedés, amelyet meg kell valósítanod

10 edzés-viselkedés, amelyet meg kell valósítanod, mielőtt táplálékkiegészítő szedésen gondolkodsz

 

Nagyon gyakran kapok számos specifikus kérdést arról, hogy milyen hatásai vannak bizonyos étrendkiegészítőknek és hogyan kellene őket szedni. Azonban a legtöbb kérdezőnek előbb végig kellene mennie az alábbi listán és meggyőződnie arról, hogy megvalósítja ezt a 10 pontot, mielőtt termékekkel foglalkozik! Ha az edzésed követi ezt a 10 szabályt, az bármilyen tápkieg protokollt ver!

1) A lábedzésednek a guggolások körül kell forognia! Ezeket "raw" módon és mélyen végezd (ennek feltételei vannak, nem biztos, hogy képes vagy rá — a szerk.) Semmilyen segédeszközt ne használj: se övet, se térdbandázst.

 

2) Emelj el a földről legalább havi 3 alkalommal.

3) A felsőtest edzésedben domináljon a vastag fogantyús kézisúlyzós munka. Ha jól csinálod, akkor a nyomási képességednél a semleges, kézisúlyzós nyomásban a rudas nyomás 90%-át teljesítened kell. Például, ha 100 kilóval nyomsz fekve 5 ismétlést, akkor képesnek kell lenned 45 kilós kézisúlyzókkal is 5 ismétlésre úgy, hogy a tenyerek egymás felé néznek.

 

4) A felsőhát edzésed középpontjában a különféle húzódzkodás variációk álljanak.

5) Egy héten legalább egy erősember edzést végezz! De minimum valamiféle szabálytalan tárgy emelést gyakorolj mint a hordóval való munka.

 

6) 4 edzésből 1 alkalommal nehéz, részleges ismétléses munkát végezz nyomásból, guggolásból, elemelésből.

7) Gyakorold a Kaizen elvet! Törekedj az állandó, soha véget nem érő fejlődésre. Lehet ez akár csak 1 extra ismétlés vagy egy piciny terhelés növelés a rúdon.

 

8) Legyenek leírt céljaid, rövid és hosszú távúak is!

9) A bemelegítésen túl az edzésed ne legyen hosszabb 40-60 percnél.

 

10) Rendszeresen nyújts!

Nincs az a táplálékkiegészítő mennyiség, amely képes helyettesíteni az alapvető, kemény munkát. Pont!

 

Írta: Charles Poliquin

Forrás: bodybuilding.com

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: cikk
Gyártók
Bal oldal 2
Rólunk mondták

"Gyors, korrekt, vevőorientált kiszolgálás. A kérdéseimre nagyon gyorsan kaptam választ (volt olyan hogy hétvégén! ). A honlap átlátható, színvonalas, látszik hogy benne vannak a "szakmában" a fiúk (itt a testépítést értem). Összességében az első tapasztalatom nagyon pozitív, csak így tovább!"Horváth Ferenc

Kövess minket!
Bannerek
Jobb bannerek

  

Motiváció

„Hiszek abban, hogy belső erőnk tesz győztessé vagy vesztessé. A győztesek azok, akik valóban hallgatnak szívükre.” Sylvester Stallone